АктуалноБългарияГласовеМненияНовиниПод лупа

Влизането в държавна институция и болница задължително с маска

Ген. Мутафчийски: Всеки, който влиза в държавна институция или лечебно заведение, ще се счита за потенциално заразен с коронавирус

Председателят на Националния оперативен кризисен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски съобщи на брифинг в Министерския съвет, че посетителите на институции и болници ще трябва да носят предпазни маски, както и да се подлагат на процедурите по измерване на температура.

„Всеки, който влиза в държавна институция или лечебно заведение, ще се счита за потенциално заразен с коронавирус.  Посетителите на институции и болници трябва да носят предпазни маски, както и да се подлагат на процедурите по измерване на температура.“

В същото време той разясни, че „смисълът на маските е да се предпази здравия от болния, тоест болният трябва да носи маска“.

Служителите на гишетата, обслужващи граждани, също трябва да са със защитни маски, а чакащите – да стоят на разстояние най-малко един метър един от друг, уточни още шефът на ВМА.

По думите на генерала, се очаква проява на висока гражданска отговорност от всички.

Ако има и най-малки оплаквания, човек трябва да си остане вкъщи, подчерта той.

Междувременно НОИ призовава клиентите си да се въздържат от лично посещение в офисите му във връзка с епидемиологичната обстановка в страната. Инситутът предоставя достатъчно онлайн услуги и посещение в офисите се налага само при реална неотложност, уточниха от там.

Председателят на Националния оперативен кризисен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийскиподчерта, че никога не е давана препоръка за затваряне на държавните институции и се получават свободни интерпретации.

Във всяка институция, където има салони за изчакване на гражданите, охраната е длъжна да въведе съответен ред, уточни той.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина