АктуалноГрадътИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Викове „Оставка“ пред областна управа заради парк Отдих и култура

Граждани поискаха оставката на областния управител Илия Зюмбилев с протест пред областната управа тази вечер. Защитниците на парк „Отдих и култура“ настояват губернатора да освободи незабавно държавния си кабинет в администрацията на „Младежка“ заради нежеланието да защити обществения интерес- той избра да не върне решението на Общински съвет за изкупуване на само част от парцела на „Тея инвест“ срещу умопомрачителните 35 милиона лева публични средства. Зюмбилев се оправда с това, че юристите му не са видели незаконосъобразност в решението на местния парламент, въпреки че според юристи има много спорни законови пробойни в него и е трябвало да го върне.

Протестиращите бяха малко, но шумни. Хората бяха дошли с децата и домашните си любимци, с колела и тротинетки с ясно послание- искаме чист, зелен, подреден град. Те носеха специални табла, с които разказваха за цялата схема около имота на „Тея инвест“ и развръзката, дошла в последните дни от мандата на Здравко Димитров. Те показват и лицата на всички кметове, които с действие или бездействие са направили така, че да се стигне дотук, както и на съветниците, които подкрепиха предложенията на Зико по темата в последната година и половина.

Срещу решението на земеделец Илия Зюмбилев се обявиха и негови партньори от коалицията ПП-ДБ, част от която БЗНС е. На протеста днес като негов инициатор бе кандидатът за кмет на Западен от ПП-ДБ Тони Стойчева, а на представянето на Ивайло Старибратов за кандидат за градоначалник вчера се чуха не един и два коментара по повод решението на областния управител. То бе критикувано на микрофон в рамките на самата церемония вчера от депутата Манол Пейков.

“ Тези 35 милиона лева на пловдивчани могат да се превърнат в електрически автобуси. Изчислихме, че с тях могат да бъдат закупени точно 145 нови електрически рейсове, но се иска почтен ръководител на града и екипа му“, каза издателят и народен избраник Манол Пейков.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина