АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеКултураНовини

Видео мапинг и електронна музика “съживиха” Альоша като част от проекта Altitude Attitude

Проектът популяризира емблематични пловдивски места чрез видеа със сетове на български диджеи, които ще представят Пловдив в настоящи и бъдещи Европейски столици на културата

Паметникът “Альоша” на Бунарджик в Пловдив стана част от проект на българската медия за електронна музика Фонотека Електрика Altitude Attitude. На 14-ти септември триото BORNE ALOFT изпълни DJ сет на второто по височина тепе в града, придружен от 3D мапинг прожекция, направени от Петко Танчев – съосновател на творческото студио SenseLab и Мелформатор. От изпълнението беше заснето едночасово видео от земя и въздух, което ще представя Пловдив като част от проекта по света и у нас.

Събитието е част от Altitude Attitude — серия от шест събития и видеа на културно-исторически паметници, които представят града през призмата на културното му наследство и съвременна електронна музика. Инициативата включва и почистване на локациите в партньорство с Община Пловдив и компанията Nexo, като основната й цел е създаването на едночасови видеа от DJ сетовете на впечатляващите локации, които да бъдат разпространени в сайтовете и социалните мрежи на партньорските Европейски столици на културата – Каунас, Литва, Нови Сад, Сърбия, и столицата на 2023 Елевсина, Гърция. Проектът е част от програмата “Наследство” на Фондация “Пловдив 2019”.

BORNE ALOFT, които обживиха с музиката си Бунарджика вчера, са Виктор Илиев, Ивелин Матеев и Светослав Чемишев. Виктор е класически музикант, а Ивелин и Светослав са електронни продуценти. Общият им проект започва като експеримент в студиото, за да се превърне в приятелство, което създава оригинална и отваряща съзнанието музика. Тяхното първо EP Cinar излезе този юни през лейбъла на световноизвестният техно диджей и продуцент Maceo Plex Ellum.

Следващото събитие в програмата на Altitude Attitude е тази събота, на 18-ти септември с една от водещите фигури в българската електронна сцена — Laylla Dane. Поради създалата се епидемична обстановка в страната, всяко едно от 6-те събития може да бъде гледано онлайн във Facebook страницата на Fonoteka Elektrika.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина