АктуалноВластГласовеИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Веселина Александрова за панаира: Рискуваме да загубим битката, ако…

„Ще трябва да минем през същите стъпки като на горната линия и ако на някое звено се допусне грешка и не повторим стъпките правилно, рискуваме да загубим битката. Сега сме в онази част от линията, в която трябва да вземем решение в Общински съвет по апорта. На 19 декември е сесията ни и сме длъжни да повторим решението си от 24 ноември, с което ясно казхме „Не“ на апорта и активирахме законите в защита на общината“. Така общинският съветник от Демократична България Веселина Александрова коментира предстоящото поредно обсъждане на темата в Общински съвет.

Групата на ДБ в местния парламент ще предложи в понеделник на колегите си отново да кажат „Не“ на опитите на Георги Гергов да поеме пълния контрол над пловдивското изложение. Накратко Александрова описва ситуацията, в която се намира сагата, като алармира, че тя нито е приключила, нито ще приключи скоро.

Ето целия коментар на Веселина Александрова:

Сагата с Панаира не е приключила и няма да приключи скоро. В графиката по-долу се опитвам да представя движещите се паралелно няколко сюжетни линии, защото след Определението на Апелативен съд от понеделник, което окончателно спря вписването в Търговския регистър на апорта, остана някакво грешно впечатление, че сме приключили с Гергов. В синьо е позицията, на която сме в момента.

Първата осева линия е свързана с всичко, което се случва след поканата за 24 ноември за Общо събрание на акционерите в Пълдин туринвест за извършване на апорта на варненските акции от Панаира. Вижда се, че тя се разделя на две. Едното подразделение е основният иск, който ще реши съществения въпрос за използването на блокиращата квота на Община Пловдив и сме още в началото – на първа инстанция, Окръжен съд. Второто подразделение е не по-малко важно – Гергов опита да впише в Търговския регистър апорта и това именно вписване е спряно от Апелативен съд. Докато не се реши основният иск (първото подразделение), вписване няма да има. Ако Гергов беше успял и апортът беше вписан, 79 % в ръцете на един щеше да е факт за всички, независимо, че решението за апорта е в съда. Затова спирането беше важно и сега чакаме развитието по основния иск. Така първата осева линия за момента се движи добре, макар и с леки сътресения.

Междувременно обаче Гергов подхваща същата осева линия наново – с нова покана за Общо събрание, за 9 януари. Така ще трябва да минем през същите стъпки като на горната линия и ако на някое звено се допусне грешка и не повторим стъпките правилно, рискуваме да загубим битката. Сега сме в онази част от линията, в която трябва да вземем решение в Общински съвет по апорта. На 19 декември е сесията ни и сме длъжни да повторим решението си от 24 ноември, с което ясно казхме „Не“ на апорта и активирахме законите в защита на общината.

Не изключвам и трета осева линия да стартира… Ние обаче – съветници, кмет, администрация трябва да сме също така постоянни.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина