АктуалноГрадътНовини

В Пловдив 75 % от паралелките от 1 до 4 клас се връщат в училище

„По предварителни данни 75 %, или общо 416 паралелки, от 1 до 4 клас в общинските училища ще започнат присъствено обучение.“ Това заяви зам.-кметът по образование Стефан Стоянов относно връщането на децата в класните стаи. Той допълни, че датата на стартиране е обвързана с получаване на тестовете, които по предварителни разчети трябва да бъдат доставени днес.

Повечето учители имат готовност с тестването на цял клас. В някои училища преподавателите отказват да правят тестове на децата, а в други все още набират доброволци. Въпреки това само 4 са училищата в Пловдив, които няма да започнат присъствено като това са учебни заведения с по-висока концентрация на деца от уязвими групи. Общо 60 % от учениците, или 7202 деца, ще се върнат в класните стаи.

На сайта на МОН са дадени подробни разяснения за това как ще се извършва тестването в клас: https://www.mon.bg/bg/news/4470

Учениците ще бъдат тествани два пъти в седмицата с щадящи антигенни тестове със слюнка. Алтернативният вариант е родителите да представят валиден документ, с който удостоверяват, че детето е преболедувало COVID-19.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Или народа затъпя или пак процентите са манипулирани.До година ще е с ваксините така ОВЦЕТЕ ИЗГЛУПЯХА ИЗВИХА ИМ РЪЦЕТЕ И СЕ СЪГЛАСИХА.ПЪЛНИ НЕЩАСТНИЦИ СТЕ ВСЕЧКЕ РОДИТЕЛНИ ПУТЬОВЦИ ПОДЛОГИ ВАЛОУМНИ ДУПЧЕТЕ СЕ ДО КАТО ПУКНЕТЕ ОЛИГОФРЕНИ

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина