В колата на Семерджиев е открит амфетамин

Актуално Криминале Новини Темида

Повдигат му ново обвинение, а резултатите от иззетата кръвна проба още не са готови

Прокуратурата разследва т. нар. полицейски чадър

На шофьорът, убил две момичета в София, ще му бъде повдигнато още едно обвинение. Това съобщи пред БНТ зам.-директорът на Националната следствена служба (НСлС) Ясен Тодоров.

Към момента три са обвиненията срещу Георги Семерджиев – за причиняване на смърт, шофиране след употреба на наркотици и използване на фалшива книжка

Ясен Тодоров обяви, че при втори оглед на колата, с която Семерджиев блъсна и уби две момичета на столичния бул. „Черни връх“ е открит амфетамин.

Георги Семерджиев е бил в обкръжението на Таки

 „Още нямаме резултат от иззетата кръвна проба, но иззехме достатъчно количество кръв въпреки неговата съпротива„, заяви Тодоров.

Назначена е втора експертиза.

„Ако се окаже, че той самият е бил под влиянието на наркотици, това е най-тежко наказуемото престъпление, за което е предвидено лишаване от свобода до 20 години“, допълни Ясен Тодоров.

Той нито потвърди, нито отрече дали в автомобила е имало други пътници. Към момента няма доказателства, че полицайката Симона Радева е била с него в колата, но е установено, че след катастрофата тя и още двама души са помогнали на Семерджиев да се укрие.

Установени са данни за връзки на Семерджиев със служители на МВР, заради това прокуратурата разследва т. нар. полицейски чадър.

снима: дневник

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.