Актуално

Условна присъда за убийство в Столипиново

Пловдивският окръжен съд призна подсъдим за виновен в убийство, извършено при силно раздразнение, предизвикано от пострадалия с насилие – нанасяне на побой и прободни рани с нож

Пловдивският окръжен съд призна за виновен  подсъдимия по НОХД№1163/2022 г. Румен Александров – Каспъра в това, че на 21.12.2019 г. в гр. Пловдив умишлено е умъртвил другиго – Митко Иванов  от гр. Пловдив, като убийството е извършено в състояние на силно раздразнение, което е предизвикано от пострадалия с насилие, от което е било възможно да настъпят тежки последици за виновния, поради което и на основание чл. 118, вр. чл. 115 от НК, при условията на чл. 54 ал.1 от НК, му наложи наказание лишаване от свобода в размер на 3 години.

Припомняме, че според документите по делото Митко Иванов имал приятелски отношения с жена, но се разделили и тя заживяла на семейни начала с Румен. Двамата обитавали отделно жилище, но Митко искал да поднови връзката с бившата си приятелка и правел различни простъпки за целта. Във фаталния ден двамата мъже се засекли на ул. „Батак“ до импровизирания пазар в квартал Столипиново. Започнали да се карат и се сбили. Митко извадил сгъваем нож, с който наранил Румен Александров. Намиращите се на пазара хора се опитали да ги разтърват. В суматохата Румен Александров успял да стигне до автомобила си и взел кухненски нож. Той подгонил Митко Иванов, който се спънал и паднал върху една от сергиите. Румен Александров го настигнал и наранил с ножа. Пострадалият Митко Иванов е починал на място от остра кръвозагуба.

На основание чл. 66 ал. 1 от НК Окръжният съд отложи изпълнението на така определеното и наложено на подсъдимия Румен наказание лишаване от свобода с изпитателен срок от 5 години, считано от влизане на присъдата в сила.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина