АктуалноНовиниСъд

Убийцата от Кючука остава до живот в затвора

37-годишната Красимира, която претрепа гаджето си с метална гира, бе издадена от свещеник след изповед

Пловдивският окръжен съд осъди днес подсъдимата Красимира Лалева на доживотен затвор за умишлено убийство, извършено с особена жестокост.    

35-годишната Красимира, задържана за убийството на приятеля си, остава в ареста 

Магистратите я признаха за виновна в това, че на 21.10.2021 г. в гр. Пловдив, умишлено е умъртвила приятеля си Божан Иванов в квартал Кючук Париж, като убийството е извършено с особена жестокост, поради което и на основание чл. 116 ал.1 т.6 пр.3 вр. чл. 115 от НК я осъди на доживотен затвор при първоначален специален режим.

Съдят жена, убила мъж с метална гира

На делото е установено, че двамата се видели в дома на обвиняемата на ул. „Трети март“. Мъжът казал, че не се чувства добре, но тя не му повярвала. Смятала, че отивал да се среща с друга жена. Той се прибрал в дома си, а жената продължила да го търси по телефона. На 21.10.2021 г. пострадалият отново отишъл в апартамента ѝ.  Тя поискала да излязат навън, но той отказал, защото не се чувствал добре. Красимира отново не му повярвала. Тя взела метална гира от терасата и с нея няколко пъти нанесла удари по главата на пострадалия. 24-годишният Божан e починал от получената тежка черепно-мозъчна травма според заключението на съдебномедицинската експертиза.

Красимира се опитала да заличи следите от престъплението, но след като съседи започнали да звънят на вратата на жилището, се отказала. Доказателствата е изхвърлила в различни контейнери. Изтрила съобщенията си до Божан, които в последствие са възстановени от специалисти.

По-късно разказала за случилото се пред свидетел – местен свещеник, който съобщил в полицията, след изповедта на жената, но с нейно съгласие, стана ясно в залата. Така тя е била арестувана.

Задържаха 35-годишна жена за убийство в Пловдив

Делото срещу 37-годишната пловдивчанка премина по реда на съкратеното съдебно следствие, без да бъдат разпитвани свидетели и вещи лица.

Пред съда днес Красимира каза, че е била малтретирана психически, физически и вербално от по-младия си приятел.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина