АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораМненияНовини

Тръгна петиция срещу застрояването на парк Отдих и култура

Петиция с“Да спрем застрояването на 81 декара в Гребна база Пловдив“ набира сила онлайн. Само за няколко часа близо 3000 души подкрепиха подписката. Паралелно с това се очаква гражданите, протестирали в пленарната зала на местния парламент миналия четвъртък, да обжалват решението на ОбС за приемане на изменения Общ устройствен план пред областния управител, с надежда той да го върне с мотиви за незаконосъобразност.

Ето пълния тест към петицията, създадена от Атанас Тодоров:

На 24.11.2022г въпреки протеста местният парламент реши да гласува и приеме новия общ устройсвен план на Пловдив, което позволява частично застрояване на общо 80 декара зелена зона, част от парк „Отдих и култура“ на ГРЕБНАТА БАЗА. Парцелът е с големина от 81263 кв. м.  паркът е с променено предназначение в новия ОУП- от Зона за озеленяване в Зона за Рекреационни дейности, което дава възможност за издигането на 3-етажни сгради с РЗП 64800 кв. м.

НЕКА ДА ЗАПАЗИМ ГРЕБНАТА БАЗА НА ПЛОВДИВ ТАКАВА КАКВАТО Я ПОЗНАВАТ ПОКОЛЕНИЯ, ЛЮБИМОТО МЯСТО НА ВСИЧКИ ПЛОВДИВЧАНИ ЕДНА ОТ ЕМБЛЕМИТЕ НА НАШИЯ ГРАД

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина