Светлана Куюмджиева си тръгва от “Пловдив 2019”

Актуално Градът Живот Култура Новини

Днес е получила предизвестието за съкращаване на щата. Предложено й било да остане, но тя отказала

Светлана Куюмджиева си тръгва от „Пловдив 2019” след месец, след като днес е получила предизвестие за съкращаване на щата “Артистичен директор” в общинска фондация. Това се случи след решението за преструктуриране на организацията и намаляване на екипа й от 24 души на 12. В новата структура няма директорски постове, освен този на изпълнителния Кирил Велчев. Куюмджиева е решила, че в този формат няма място във фондацията. По информация на Под тепето тя е получила предложение да остане в “Пловдив 2019” от зам.-кмета по култура Пламен Панов, но е решила да откаже.

Тя не пожела да коментира в детайл каква е причината за това нейно решение. „Ще кажа само, че съм доволна от факта, че все пак се запазва ядрото на артистичния екип. Става въпрос за квалифицирани и опитни хора, които познават работата в същина. Те ще довършат проектите, по които фондацията работи”, каза Куюмджиева за Под тепето.

Зам.-директорите Виктор Янков и Гина Кафеджиян стават експерти в „Събития и проекти”. В „Пловдив 2019” от артистичното ядро остават още Станислава Ташева, Нели Благова и Ренета Георгиева.

Споделете ни във:

6 коментара за “Светлана Куюмджиева си тръгва от “Пловдив 2019”

 1. Няколко годинки заедно с другите Тотеви хрантутници имитираха дейност и си въобразяваха, че са културтрегери, ама се свърши. Дано направо да я закрият тази измислена фондация.

  1. Добре си го казал,, Ххх:
   “… и си въобразяваха, че са културтрегери, ама се свърши. Дано направо да я закрият тази измислена фондация…”
   “… и си въобразяваха, че са културтрегери, ама се свърши. Дано направо да я закрият тази измислена фондация…”
   “… и си въобразяваха, че са културтрегери, ама се свърши. Дано направо да я закрият тази измислена ИЗГ7ЗИЦА” БИХМЕ КАЗАЛИ“
   Ха дано, ама надали, щото П.П.плямпалото има нужда от обожаващи подчинени да го харесват, превъзнасят и кудкудякат

 2. Пловдив’2019 в 2020, после в 2021, в 2022 . . .

  Пловдив’2222 и Пловдив’3333 “…ще довършат проектите, по които фондацията работи . . “а пък Градът и Нацията и Европа и Светът и Галактиката се надявахма, че НЯМА СВЪРШВАНЕ, че ще пребъдат завинаги във времето и пространството!

  Че всяко лято естествената “блондинка” Ратка Пирадка ще пори талазите на (социЯлизиращата се) МАРИЦА РИВЪР надоле не само, ами и нанагорце със платнохода си ВЪВ ВСИЧКИ ЦВЕТОВЕ

  (Ако не я изберете за деПУТАТКА та да придобие ИМУНИТЕТ както Иб. ТОТЕВ тогава тя може би попада под разследване и ОТГОВОРНОСТ за щети нанесени на Наше Село, а?)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.