Строители убиха многогодишен кипарис при реконструкцията на улица „Карловска”

Актуално Градът Зелен град Новини Под ножа Разследване

Кой ще понесе отговорността за това престъпление, питат живущите там, които са се грижели за най-красивото дърво на улицата

Изпълнителите на реконструкцията на „Карловска”, която попада в големия Воден проект, убиха многогодишен кипарис при извършване на строителни дейности вчера. Живущи на улицата сигнализираха Под тепето за случилото се. „Кой ще понесе отговорността за това престъпление”,  питат читателите ни, разгневени от инцидента на №18.

 „Това беше най-красивото дърво по улицата. Гледаме го вече близо 20 години, до появата на тези строители тук. При абсолютно непрофесионална маневра на камион назад, шофьорът удари кипариса. Чупиха дръвчето, нарязаха го и го изнесоха, при положение, че можеше да направят усилия да го спасят. Нямаме думи”, гневят се хора от квартала.

Христо Атанасов ни прати видеа и снимки от случката. Хората там се оплакват, че вече 40 дни дишат силно запрашен въздух и че дейностите се движат твърде бавно.

„Всеки прави каквото си иска. Работи се хаотично, ако въобще се работи. А контролът от страна на общината е нулев. С убийството на кипариса чашата вече започна са прелива. Търпението ни се изчерпва”, подчертават авторите на сигнала.

Очаквайте репортаж от случващото се на улицата!  

 

Споделете ни във:

7 коментара за “Строители убиха многогодишен кипарис при реконструкцията на улица „Карловска”

 1. Не знам същите ли, но зад Санкт Петербург си ми събориха туите и не се впечатляват много много от разрухата която сеят докато сменят някакви тръби и трошат наред. Питах ги що така – “ми насипа е такъв и се свлича, а те си падат”. към кой и къде да се обърна за защита и подкрепа.

 2. Сега от Пътинжинеринг да отидат до разсадника на Голямоконарско и да се бръкнат 5000 лева за кипарис с размерите на този и да го засадата на същото място. Това беше емблематично дърво.

 3. Човекът сдънките и коженото яке е главният виновник и ръководител на убйството на кипариса-инж.Шимбов от “ПЪТИНЖЕНЕРИНГ”ЕООД.Шофьорът
  изпълняваше негови разпореждания,пак той разпореди отсичането и нарязването на дървото.Хладнокръвно,без емоции,без драми. Нарязоха го,качиха го на камиона и го отнесоха.Вместо шепа пръст върху мястото на коеторастеше дървото хвърлиха две лопати хоросан.

 4. АВСТРАЛОПИТЕЦИ , КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ КМЕТОВЕ И ОБЛАСТНИ ЧОВЕЧЕТА И СЕ СТИГНЕ ДО ЦИГАНИТЕ ПОДПИРАЩИ ЛОПАТИТЕ. ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО, ВЧЕРА ДНЕС И УТРЕ.

  1. Това му е само началото, по-късно като размажат машинно набързичко евтината чернилка трайна като за три сезона без сняг/сол – тогава задавайте въпроси: “ама ЗАЩО??”
   И очаквайте отговор.
   (Още ли чакате? РежимътБоБоТРИ е така; ЧЕТИРИ следва!)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.