Актуално

Стартират културните прояви за 100-годишнината на ПФК Ботев

Редят изложба в библиотека „Иван Вазов“ след десет дни

Image title
Стартират културните мероприятия за 100-годишнината на ПФК Ботев. Първата значима проява ще е след десет дни. На 23-ти от 18:00 часа в Народна Библиотека „Иван Вазов“ историкът Румен Минков, заедно със Сдружение ПФК Ботев Пловдив ще представят изложба, на която ще бъдат показани печатни издания отразяващи историята на клуба. На нея, за пръв път ще видим и юбилейната книга с автор Румен Минков. Това е третото от поредицата издания свързани с историята на Ботев.
Изложбата ще продължи една седмица, от 23 до 29 февруари, като всеки желаещ ще може да си закупи юбилейното издание с меки или твърди корици.
Книгата е преработено и допълнено издание на предишните две, като в нея са представени новите „находки“ на автора- протоколът на пловдивската Община от 1925 година, даваща безвъзмездно парцел до ЖП гарата за изграждане на игрище (в момента там се намира стадион „Тодор Диев“) и съдебната регистрация на Спортен клуб Ботев от 1933 година.
За първи път в подобни сериозни издания има раздели за ветераните на клуба, феновете и женския футбол. Книгата е илюстрована с над 200 снимки.

Всички фенове на Ботев ще могат да видят в раздела фенове как е била организирана и провеждана дейността на клубните поддръжници още от 20-те години до настоящия момент. За написването на този раздел неоценима помощ оказаха всички фен клубове и представители на отделни фракции. В корицата на книгата можем да видим слоугъна на Трибуна Изток -Красота, Вяра, Борба.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина