Спомен от славния ТВ-клуб (ГАЛЕРИЯ)

Актуално Вкусът на града Градът Живот Забравеният град Новини
Футболни емоции в двора на ТВ-клуба

Култовото заведение, което събираше бохемата на града, заживява отново, но като гръцки ресторант

Не са много заведенията в Пловдив, за които спомените никога няма да избледнеят. Едно от тях е особено знаково, тъй като в него години наред се събираше цялата градска бохема. Става въпрос за славния ТВ-клуб, прилепен за сградата на БНТ-Пловдив и съответно част от нея.

Тони Симидчиева и емблематичния сервитьор Стоян в последния работен ден на ТВ-клуба
Тони Симидчиева и емблематичният сервитьор Стоян се подготвят за последния работен ден на ТВ-клуба преди близо 30 години

Заведението на Тони Симидчиева затвори преди близо 3 десетилетия. След последния работен ден на ТВ-клуба, от който има и снимки, ресторантьорката инвестира средства, усилия и умения в хотел-ресторант Одеон. От тогава  ТВ-клуба премина през куп метаморфози, концепции и различни имена, сред които Пасифик. Днес мястото заживява отново, този път като гръцки ресторант.

Футболни емоции в двора на ТВ-клуба
Футболни емоции в двора на ТВ-клуба от световното първенство през 1994г.

Именно Тони Симидчиева бе така любезна да ни предостави част от огромния си архив от ТВ-клуба. Тя има половин дузина класьори със снимки, от различни събития и хави в заведението. На тях се виждат художници и писатели, актьори, музиканти, телевизионери от БНТ и техни колеги журналисти, политици, юристи, общественици. Част от героите от старите ленти, за нещастие, вече не са сред нас. И няма да видят пробуждането на любимия си ресторант.

Стоян в очакване на клиенти в двора на заведението

Там, след огромна инвестиция, се мести Елеа.  Инвестиция, която коренно промени фасадата и облика на пристройката към сградата на БНТ, която е от периода на модернизма. Това е и причината почитатели на архитектурата да критикуват намесата.

От друга страна обаче мястото, с огромния си двор, пустееше от години и там трябваше да се случи нещо. Това вече е факт, а скоро ще влязат и първите клиенти.

 

Споделете ни във:

1 thought on “Спомен от славния ТВ-клуб (ГАЛЕРИЯ)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.