АктуалноГероите на деняЖивотНовини

Спасителят с багера – СНИМКИ

Карловското село Столетово благодари на 33-годишният спасител Иван Ангелов от Пловдивската пожарна, който работи два месеца с багери, фадроми, валяци, асфалтопологащи машини и булдозери в наводнените населени места в региона. Само за две дежурства младият мъж възстановява моста на столетовци над река Стряма.

Благодарствено писмо за работата му е получено в Регионалната дирекция по Пожарна безопасност и защита на населението в Пловдив, от кмета на село Столетово Мирослав Колев.

Иван е родом от Садово той е спасител в сектор „Специализирани оперативни дейности“ към екипа на РДПБЗН-Пловдив. В сектор „СОД“ на Пловдивската пожарна работи като водач на самоходна техника.

Става част от екипа ѝ само преди година, когато печели конкурс и сбъдва своята мечта – да помага с натрупания опит в областта на самоходната и тежка техника. След завършването на образование, близо 12 години работи с багери, фадроми, валяци, асфалтопологащи машини и булдозери. Споделя, че се е надявал да работи в името на хората, като им помага в трудни моменти. И идва време, когато мечтата му става реалност. Работи с огромно желание и хъс. Не спира да учи, да се развива и да чете за новостите в своята област.

Веднага след бедата, сполетяла подбалканските села, ръководството на сектора го изпраща на изключително трудния и тежък терен, където да приложи своите умения и познания, като бъде полезен и с опита си.

В село Богдан помага с багера и булдозера близо два месеца, а в село Столетово-две тежки седмици разчиства с машините тонове пясък и наноси.

Споделя, че на първото си дежурство, заварва моста на Столетово заровен в реката. На следващото дежурство заедно с кмета и местните хора го поставят отново на мястото му и то в рамките на деня. Трудностите на терен не го плашат. Като типичен спасител, трябва да взема решения мигновено и с цялата си отговорност да застава зад тях.

Изключително скромен е. Казва, че от една страна просто е трябвало да действа бавно и прецизно, за да не пострада някой, а от друга – да се работи бързо, за да се възстанови пътната връзка с откъснато населено място.

„Сигурен съм, че благодарение на Вашите усилия и тези на екипа Ви, представен от добри служители, ще стимулирате все повече млади хора като Иван Ангелов да се развиват в своята професионална област“, пише в благорадственото писмо от името на всички свои съграждани до директора на РДПБЗН-Пловдив ком. Георги Мангараков кметът на с. Столетово.

Гордеем се с нашия екип – служители и ръководители, за които да помагат на останалите е призвание! – коментира комисар Мангараков.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина