Служителите на предприятията в ТИЗ вече имат медицински център

Актуално Гласове Изпод тепето Новини

Специализиран медицински център в Тракия икономическа зона /ТИЗ/ под бранда „Тракия Медикал“ бе открит днес край близо до разклона за Бенковски и Съединение. Това е първият специално изграден здравен център в индустриална зона, подчерта инж. Пламен Панчев –изпълнителен директор на ТИЗ. На събитието за старта на дейността на медицинския пункт присъстваха представители на някои от най-големите и знакови предприятия от района, чийто служители ще ползват услугите на специалистите там. Те определиха идеята като страхотна и много полезна „Центърът няма да е само за инвеститорите и техните служители, а и за всички хора от близките населени места”, уточни Пламен Панчев.

В МЦ „Тракия Медикал“ ще се прави скрининг на персонала на фирмите за наличие на последствия от коронавируса. Нововъведение в тази насока е комбинирано изследване – съчетаване на термография и белодробна ехография за проследяване на състоянието на организма с акцент върху белия дроб. Проучват се и възможностите за правене на експресни тестове за COVID-19 с проба от слюнка. Ще се прави профилактика с различни специалисти в зависимост от спецификата на рисковете от професионални заболявания.
„Ще поставим началото на дигитални медицински досиета и някои аспекти на телемедицината“, обясни д-р Васил Маргаритов, специалист по термография. Той уточни, че това е нов модел за здравеопазване и превенция на персонала. В центъра ще има специалисти по вътрешни болести, неврология и травматология.

“Медицинският център е малка, но много важна стъпка. В следващите години се надяваме до зоната да има уреден градски транспорт, а защо не един ден и железница”, каза на откриването на „Тракия Медикал“.

„ Това е поредна стъпка от социалната програма в развитието на зоната. Продължаваме да работим в посока предоставяне допълнителни услуги за инвеститорите. Догодина ще бъде изградена и детска градина с 4 години, в която служителите на компаниите ще могат да водят децата си. Предстои и старт на проект за изграждане на общежитие за служители на предприятията. Той е в идейна фаза, мястото е избрано, до година и половина трябва да го изградим. То ще е за 500 души”, разкри Пламен Панчев. Детската градина ще се намира в село Радиново, на мястото на старото училище там, което е съборено. Там вече са излети основите за две сгради, в които ще се помещават четирите детски групи.

 

Споделете ни във:

1 коментар за “Служителите на предприятията в ТИЗ вече имат медицински център

  1. Ужас.Експеримента действа в пълна сила.Медицината ни е тотално изкрещява.А аз опитна мишка няма да стана ОЛИГОФРЕНИИ ЩЕ ВИ СЪДЯ ДО ДУПКА.ПОТЪПКВАНЕТО НА ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА БЯХА КОНСПИРАТИВНИ СЕГА СА РЕАЛНОСТ.НА КОЕ ДА ВЯРВАМ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.