Слави Георгиев за допълнителните 2 млн. лв. за превозвачите: Първо детайлни доклади и анализи

Актуално Градът Избори 2021 Новини Под ножа

” Кметът Здравко Димитров, се бил договорил с превозвачите, за допълнителни 2 млн.лв. Не става ясно спрямо какви правомощия е възможно кметът да отиде и да се договори с която и да било професионална гилдия, когато одобрението за разходите се случва в Общински съвет, след изготвено мотивирано предложение. Още повече, когато става въпрос за голям обществен интерес, като градския транспорт на Пловдив”, така започва коментара си във Фейсбук независимият общински съветник Слави Георгиев относно днешните преговори на Зико с превозвачите и поетите от него финансови ангажименти.

“Който гласува против това предложение, да си носи отговорността”, размаха предварително прът на старейшините днес Здравко Димитров, след като обяви ще внесе извънредно предложение за осигуряване на средствата за фирмите от градския транспорт още на сесията другата седмица.

Ето и останалата част от коментара на Слави Георгиев по темата:

Общината, нейният кмет и администрация, се грижат за публичните услуги, които осигуряват на гражданите, управлявайки парите им, събрани чрез местни данъци и такси. В този дух на правото и законите на Република България и общинските наредби на Община Пловдив, както и установената бизнес практика в ЕС се изисква, преди някой да се договори, да се извършат множество действия.

На първо място, детайлен доклад на ОП “Общински Контрол на Транспорта”, относно качеството на услугата, предоставяна от превозвачите.

На второ място, анализ на договорите, тяхното изпълнение/неизпълнение от превозвачите.

На трето място- детайлен финансово-счетоводен анализ на приходите и разходите на предоставящите услугата обществен транспорт, с доказателствен материал за евентуални претърпени загуби.

На четвърто място широка анкета сред ползващите услугата граждани на Пловдив.

Едва тогава, някой може да си позволи да се договаря, при това, без участието на представители на Общински Съвет или изготвени доклади и документи.

Всички говорят за върховенство на закона, но малцина го прилагат в действията си, в момента в който се озоват на управленска позиция.

А дори не смеем да си мечтаем, кога ще имаме кмет, който да има нужния интелект, визия и екип, за да започне изграждането на собствен на общината транспорт, предлагащ всички вариации на 21в.

 

Споделете ни във:

1 коментар за “Слави Георгиев за допълнителните 2 млн. лв. за превозвачите: Първо детайлни доклади и анализи

  1. Дали сте искренни ще проличи при гласуването в обшинския съвет! Иначе всичко е един фарс и източване на милиони от парите на пловдивчани!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.