АктуалноГрадътИзбориМненияНовиниПод ножа

Слагат на дузпата директора на МБАЛ „Св. Мина“

Местният парламент гледа предложение за освобождаването на проф. Петър Петров заради напрежение в общинската болница

Директорът на МБАЛ „Св.Мина“ бе сложен да дузпата с предложение на кмета Здравко Димитров до местния парламент, който заседава утре. Днес бе обявена извънредна и твърде изненадваща точка в дневния ред, на която ще се разглежда освобождаването на така хваления от екипа на градоначалника само до преди година ръководител на общинската болница. Мотивите за извънредното предложение са създало се  социално напрежение в здравното заведение, което според служителите му е непреодолимо, липса на комуникация и нарушен микроклимат.

На 18 май в дирекция „Здравеопазване” е постъпило писмо от председателят на КТ „Подкрепа” в Пловдив Атанас Кръстев относно проблеми в лечебното заведение, свързани със създало се голямо напрежение между част от медицинския и немедицинския персонал и проф. Петър Петров. Според писмото на синдикалния лидер голяма част от служителите на болницата изразяват готовност за напускане.

На 1 юни се е провело извънредно заседание постоянната комисия по здравеопазване, в което са били обсъдени повтарящите се проблеми за нарушена комуникация и нарушен микроклимат, както и социално напрежение между част от персонала на „Св.Мина” и проф. Петров. На заседанието него става ясно, че напрежението продължава повече от година и се решава, че най-удачния вариант е управителят на болницата да бъде освободен.

В предложението си кметът Здравко Димитров посочва, че се налага взимане на управленско решение в извънреден порядък, поради необходимостта от спешност в овладяване на създалата се ситуация в лечебното заведение. Той предлага на съветниците договорът на проф. Петър Петров да бъде прекратен, а да се назначи временно изпълняващ длъжността управител Мария Горева, която в момента е на длъжност експерт финансови и стопански анализи и икономически дейности и началник на Информационен отдел в „Св.Мина”.

 

 

 

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина