АктуалноВластИзбориКриминалеНовини

Сериозни мерки срещу купения вот, превенцията дава резултат

„ОД на МВР – Пловдив и всички районни полицейски управления на територията на Пловдивска област работят изключително сериозно срещу опитите за купуване на гласове. Превенцията е на много високо ниво и това води в голяма степен до пресичане на лошите практики,  сочи анализът на данните до момента“.  Това заяви областният управител на област Пловдив Ангел Стоев след среща с ръководството на областната дирекция на полицията и началниците на районни управления, в която участваха също заместник областният управител Даниела Николова и главният секретар на Областна администрация Георги Янев.

„Създадена е ясна координация с Районна и Окръжна прокуратура, както за времето на предизборната кампания, така и за деня на самия вот. Всеки един от постъпващите сигнали веднага се докладва от нас на прокуратурата и се вземат мерки“, обясни директорът на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Димитър Балев.

Припомняме, че главният секретар на МВР обяви вчера в Пловдив, че Полицията разследва схема за купуване на гласове срещу дърва

„За изборния ден е необходимо да се осигури присъствие на полицията, така че да има бърза реакция при всеки един сигнал за нарушения и последващи бързи действия, които да гарантират честността и прозрачността на вота“, каза още областният управител. Според него проведената по инициатива на ст. комисар Балев в края на август Кръгла маса с участието на отговорните институции, политическите партии и местната власт, също е изиграла своята превантивна роля. „На нея ръководителите на полицията, съда и прокуратурата дадоха ясен сигнал, че няма да допуснат опорочаване на изборния процес, а политическите партии заявиха ясно желание да работят открито и честно“, подчерта Ангел Стоев.

Началникът на „Охранителна полиция“ комисар Костадин Костов представи информация за охраната на секционните комисии и планът за транспортните потоци към палати № 3 и № 6 в Международния панаир,  където ще се помещават съответно 16 РИК и 17 РИК.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина