Сценични кадри дадоха старт на празничния Първи юни в Пловдив – ГАЛЕРИЯ

Актуално Градът Култура Новини
След откриването на 6-те нови ателиета, ученици от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства и връстниците им от НУМТИ подариха спектакъл за най-малките в Цар-Симеоновата градина
Днес официално бе открита ремонтираната база на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив на ул. „Филип Македонски“ 1, която училището получи с решение на Общински съвет – Пловдив по предложение на Кмета Здравко Димитров.
Това са 6 нови ателиета за практически занимания за изработване на театрален, кино и тв декор, бутафория и художествено осветление.
Церемонията включваше молебен за здраве, отслужен от отец Еленко и прерязване на трикольорна лента. лентата прерязаха Кметът Здравко Димитров, председателят на Об С – Пловдив инж. Александър Държиков, заместник-кметът по култура, археология и туризъм на община Пловдив Пламен Панов, кметът на район Централен Георги Стаменов и директорът на гимназията Николай Томов.
Пожелавам ви да ползвате базата с удоволствие и да имаме повод да се събираме тук, за да празнуваме вашите успехи. Ще се радвам след време да ме срещне някое дете и да ми каже, че е учило тук“. С тези думи кметът приветства учениците и преподавателите на гимназията и подари на училището икона на Света Богородица, която да ги закриля.
Директорът Николай Томов благодари за съдействието на градоначалника и поясни, че благодарение и на бързите действия на общината ремонтът не е надвишил 50 000 лева. Средствата са от собствения бюджет на училището. В момента там се обучават 239 ученици.
След церемонията, на детската площадка по повод Международния ден на детето – 1 юни, започна детски празник с участието на учениците от Националната гимназия за сценични и екранни изкуства и НУМТИ „Добрин Петков“. Децата гледаха спектакъл, рисуваха върху глинени фигурки, които после отнесоха вкъщи за спомен от празника и се гримираха като любими приказни герои.
Още за празника на детето под тепетата четете в:
Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.