ЖивотЗабавлениеНовини

Раздаваха прегръдки за 1 юни в Цар-Симеоновата градина

С много настроение и забавни игри премина детският празник „Прегръдка за нашите деца“, организиран от Фондация „За нашите деца“ и Община Пловдив. Инициативата е с послание за децата, които не знаят какво е прегръдка от мама и татко, децата с увреждания и трудности в развитието, които виждат света по различен начин, но за които прегръдките са също толкова важни.

Десетки малчугани се забавляваха под звуците на популярни детски песнички, а специален гост на събитието беше един от символите на фондацията – Мечето Прегръдко.

„Посвещаваме днешния празник на силата на прегръдката. Тази прегръдка, която казва на нашите деца „обичаме ви, вие сте ценни за нас“, както и на тези деца, които са различни, защото знаем, че когато ги прегърнем ние им даваме посланието, че те са най-ценният капитал за нас и нашето общество.“ С тези думи изпълнителният директор на фондацията Иванка Шалапатова се обърна към гостите на празненството.  Тя допълни, че тази година фондацията отбелязва 30 г. работа в подкрепа на щастливото детство на деца в ранна възраст и от началото на годината екипът е помогнала на  близо 300 деца и семейства.

Част от празничната програма бяха и клоуните Коко, Мъри и Алфелла Круела, които развеселиха децата с най-различни фокуси и песни. За доброто настроение на малките гости организаторите бяха предвидили и балонно шоу, детскотека, викторини.

„Това е най-хубавият празник, който може всички ние да празнуваме, защото всички сме деца“, сподели зам.-кметът Анести Тимчев, който излезе на сцената заедно с малката Сияна.

„Това е Сияна. Вижте колко е щастлива и усмихната. Тя не е намръщена и няма задни цели. Тя иска само да бъде пазена и да чувства любовта на мама и на татко. Не губете детето в себе си – оставете го да се смее, да има мечти и да се радва. Само тогава светът ще стане по-добър“, бе посланието на Тимчев по случай празника на детето.

От своя страна Сияна пожела на всички деца да бъдат много щастливи, да имат много късмет и майките да не им се карат.

Всички деца, които се включиха в игрите получиха талони за безплатен сладолед, а в края на празника партньорите на събитието „Дженерали Застраховане“ и  международната мрежа „The human safety net“ (THSN) поднесоха най-голямата награда на един от малчуганите – чисто нов велосипед.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина