Парк Каменица посрещна множество деца за 1 юни

Градът Живот Новини

Децата от училищата  и  градините на „Източен“ изявиха своите таланти и забавляваха публиката над два часа в обновения парк Каменица по случай 1 юни. В зелената зона се събраха близо 300 човека и с много настроение, и радост отбелязаха Деня на детето.

„Тази седмица е изпълнена с трепет във въздуха, много съм щастлив, че има толкова хора в нашия обновен парк. Този празник е за най-малките и техните родители, за които сме подготвили страхотна програма“. С тези думи кметът на район „Източен“ Иван Стоянов откри празненствата по случай Ден на детето и Ден на таланта в парк Каменица.

Първи на сцената излязоха малчуганите от детска градина „Щастливо детство“, поднасяйки впечатляващия танц „Водата е живот“.

„Да бъде ден и светлина… Да бъдат мирни нашите дни“, този тематичен призив поднесоха с трогващата си  песен децата от детска градина „Наталия“.

Погледите и симпатиите на присъстващите бяха мигновено спечелени от балерините на спортен клуб „Grand pas”. 16-годишната Атина Славова представи изящен танц, облечена в автентични индийски дрехи, а преди нея по-малките момиченца от клуба демонстрираха класически балетни вариации.

На сцената се видяха изпълненията на гимнастичките от спортен клуб „Брилянт“ и клуб по художествена гимнастика „ Тракия Елит“-Пловдив.

Успоредно със сценичните изяви се състоя и конкурс за най-добра рисунка на асфалт, организирана от кметството на район „Източен“. Учениците украсиха новите алеи на парк „Каменица“ с шарени и пъстри рисунки, като най-добрите бяха оценени от жури и им бяха връчени награди и грамоти.

Сред най-изявените художници с тебешир бяха Франческа и Кристина от 5-ти клас на ОУ „Васил Левски“.  Ученичките коментираха, че са развълнувани и много им харесва идеята за творчество по алеите.

Една от най-големите атракции и място за снимки беше новата цветна беседка в Каменица. В центъра, на която е разположено голямо сърце от цветя, а до нея са поставени 18 любовни стихотворения. Безспорно романтичното кътче ще се превърне в любима локация за фотоси и селфита на млади и възрастни.

Кметът Иван Стоянов  благодари на екипа на район „Източен“ за усърдната работа и веселия празник, който организираха.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.