АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовини

Съветници алармират, че извънредната сесия за панаира може да не се състои

Общински съветници, внесли искането за свикване на извънредна сесия на Общински съвет за изменение на взетото на 19 декември съдбовно за бъдещето на панаира решение, се притесняват, че заседанието, свикано за първия работен ден на годината, няма да събере кворум.

Под искането за свикване на сесия се подписаха 20 общински съветници от различни политически групи. Те са искали извънредното заседание да бъде насрочено за 5 януари, но председателят на Общински съвет Александър Държиков е решил да я насрочи за 3 януари.

„Да се насрочва Извънредно заседание в първия работен ден от годината, с предизвестие от три новогодишни почивни дни, носи голям риск от липса на кворум и съответно непровеждане на сесията. Този риск е очевиден и затова избраната от председателя дата може да бъде обяснена единствено с принадлежността му към групата на ГЕРБ, подкрепила вече подаряването на Панаира на Георги Гергов“, пишат някои от общинските съветници във Фейсбук, сред които Веселина Александрова и Георги Величков.

„Това заседание е шанс за ГЕРБ – да се дистанцират от БСП на Гергов, да се дистанцират от почетния руски консул и руски гражданин Гергов и да вземат правилното във вътрешнополитически и в геополитически аспект решение, като застанат на страната на интересите на Пловдив и подкрепят внесеното от нас предложение против финалното подаряване на Пловдивския панаир и завършване на кражбата на века. В противен случай партия ГЕРБ ще бъде тази, която е предала пловдивския интерес, предала е пловдивчани, предала е и собствените си избиратели. Припомняме, че вече 15 години губим Панаира парче по парче чрез ловки схеми и политическа подкрепа, а сега можем да избегнем довършителния удар“, коментира Веселина Александрова от Демократична България.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина