Само един се яви на търга за общинския един декар до морето в Лозенец

Актуално Градът Изпод тепето Новини Под ножа

Община Пловдив се раздели с парцела срещу минималната обявена цена от 254 660 лв., без наддаване

Собственикът на хотел Френдс в курортното градче купи имота, вероятно ще прави басейн

Само един кандидат-купувач за общинския имот от 1173 кв.м. на метри от морето в курортното градче Лозенец се яви на днешния търг в общината. Процедурата се проведе в бившия Партиен дом точно в 13.30ч., два часа след като с решение на Общински съвет бе поправена очевидна фактическа грешка в решението за продажба на имота на местния парламент от декември, касаеща некоректно отразяване на адреса недвижимостта, предмет на продажба.

Оказа се, че тръжна процедура и наддаване за парцела няма да има, тъй като от тримата, заявили интерес ,се яви само един купувач. Той се сдоби с парцела на ул. „Крайморска” срещу минималната обявена цена от  254 660 лв. До процедурата се стигна след решение на Общински съвет през декември, в което старейшините решиха да се разделят с тази общинска собственост, отредена за почивна база на общината.

„ Уж трима участника се били заявили за търга за терена в Лозенец, яви се само един.  Без наддаване си го взе на минималната обявена цена и това беше. 1 декар на любимата “първа линия”. А предлагах аз на сесията през декември да не го продават този 1 декар и да го направят на парк с табела “От община Пловдив за жителите и гостите на Лозенец””, обяви малко след процедурата общинският съветник от Демократична България Добромира Костова, която е представлявала общинския съвет в комисията по търга.

Това, че днес общинския съвет е гласувал изглаждането на техническата грешка, не е спряло търга, който се е провел след решението, взето преди обяд.

„ Като се определяха условията от общината искаха обявата да седи много кратко, около седмица, на стената на кметството в Царево. За мен лично беше ясно, че гледат много да не се знае за това. Аз и още съветници в комисията настоявахме обявата да седи две седмици, да се качи на местни сайтове и на общината тук”, обясни Добромира Костова.

Купувач е собственикът на известният хотел Френдс в Лозенец, който се намира в съседство на общинския парцел. Слуховете са, че иска да изгради басейн на мястото на пустеещия терен на Община Пловдив. Може обаче и да разшири хотела си.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.