Откриха контактен център за подкрепа населението при преодоляване на последиците от пандемията от COVID-19

Градът Новини

Контактен център за подкрепа населението при преодоляване на последиците от пандемията от COVID-19 бе открит днес в Секретариата на Областния съвет на Българския червен кръст от Генералния директор на БЧК проф. д-р Красимир Гигов. Той заедно с зам.-кмета по социалните дейности Георги Титюков, зам.-областния управител Евелина Апостолова и директора на БЧК-Пловдив Таня Георгиева прерязаха лентата на новия център.

„Откриваме една нова дейност благодарение на усилията на младежката организация на БЧК-Пловдив, която е спечелила  проект за близо 700 хиляди лева.  С тези средства е осигурено оборудването и са наети опитни психолози, които да оказват  квалифицирана помощ на  нуждаещите се“, заяви проф. Гигов. Проектът се реализира по програмата на БЧК „Дейности в отговор на COVID-19”, финансирана от Американската агенция за международно развитие (USAID) и подкрепена от Международната Федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец.

На  безплатен телефонен номер 0800 11466 гражданите ще могат да се разговарят конфиденциално с консултанти на организацията и с психолог. В центъра има обособени четири работни места за  психолозите.

 

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.