АктуалноГласовеГрадътНовиниОбщина ПловдивПод лупа

Изоставеният Пловдив: Рушаща се павирана улица на Бунарджика

За пореден проблем около строежа на терена на бившия Винпром сигнализират жителите в квартала. Пловдивчани, които живеят на Бунарджика са притеснени от състоянието на павираната улица „Волга“.

След запрашаването: Взривове тормозят живущите около бившата „Ривиера“

Става дума за участък от кръстовището ѝ с „Никола Обретенов“, където в резултат от непрекъснатото преминаване на тежка строителна техника, паветата се разместват и дупката от извадените гранитни парчета се разширява ежедневно на ширина и дължина. 

Гражданите са подали сигнал преди няколко седмици до община Пловдив.

„До момента не се е получил отговор, нито е започната работа. Също така, за дупката вече има няколко подадени сигнала през платформата grajdanite.bg, които също ги препращат към компетентните институции, но отговор още няма“, разказа пред Под тепето пловдивчанинът Румен Русев.

Участъкът от това кръстовище е доста стръмен и ако дупката продължи да се разширява скоро ще стане невъзможно леки коли да минават оттам, тъй като започват да боксуват в пясъка, предупреждават съкварталците. 

Още за казуса четете в Прокуратурата се самосезира за взривните дейности на Бунарджика.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. Паветата не са наредени правилно, а като тухлички, поне това се вижда от снимката. Тежката техника, не е виновна, тъй като по паваж могат да минават и танкове. Просто намерете някой, който да нареди правилно и няма да има драма!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина