Ремонтират най-големия пешеходен подлез в Пловдив – ГАЛЕРИЯ

Актуално Градът Новини

Поради тази причина от няколко дни в съоръжението до Чифте баня е спряно осветлението, което създава неудобство на малцината останали търговци там

Тече освежаване на най-голямото пешеходно съоръжение в града – подлезът до Чифте баня, видя репортер на Под тепето.

Ужасната миризма на урина, която сее носеше в жегите, вече е изчезнала, тъй като подземието бе измито основно в четвъртък.

С пясъкоструйна машина от ОП „Чистота“ са започнали премахването на част от вандалските надписи.

Предстои да бъдат боядисани таваните и стените, там където няма мозайки, съобщи кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Поради тази причина от няколко дни в подлеза е спряно осветлението, което създава неудобство на малцината останали търговци там.

Жените са изнервени и недоволни от факта, че работят на тъмно. Две от тях са си измайсторили лампи, захранвани с акумулатори.

От Общината са разлепени предварително уведомителни писма предстоящия ремонт и липсата на ел. захранване през този период.

От район „Централен“ се извиняват за причиненото неудобство. Осветлението ще бъде включено след края на ремонтните дейности.

В подлеза ще има ново LED осветление, средствата за нето бяха гласувани на вчерашното заседание на местния парламент, уточни райкметът.

На въпрос на Под тепето „кога ще се осъществи проектът за цялостен ремонт и реконструкция на подлеза“, Стаменов отговори, че по всяка вероятност това ще остане за следващия мандат.

По думите му нови лампи ще има и в подлезите на: ПУ, до Свързочния полк и УХТ.

Всички подлези, които се стопанисват от кметството на „Централен“ са с изградено видеонаблюдение“, напомни Стаменов и призова за опазване на инфраструктурата и нетърпимост към вандалските прояви.

„Нека всеки гражданин, когато забележи подобна нередност да сигнализира компетентните органи или да се обади на тел. 112“, апелира той.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Ремонтират най-големия пешеходен подлез в Пловдив – ГАЛЕРИЯ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.