АктуалноГрадътМненияНовиниПод ножа

Редуцираха застрояването на терена на бившия завод на Кока-Кола

След протест, върнато решение от областен управители и близо два часа дебати

С 43 гласа „За“, „Против“ 0 и 4 „Въздържал се“ Общинският съвет на Пловдив гласува промени в параметрите на спорния ПУП на парцела на бившия завод на Кока-Кола, близо до кметството на район „Източен“. Това се случи след протест против застрояването пред залата, връщане на решение от областен управител заради незаконосъобразността му в частта за одобрените устройствени показатели, които според юристите са завишени и близо два часа дебати по време на днешното заседание.

Промяната в параметрите дойде по предложение на Евелин Парсаков от Съюз за Пловдив. Така инвеститорът ще трябва да се съобрази с обеми от 50-процента застрояване, 35 м височина и кинт 3, както и 50% озеленяване на терена.

Припомняме ,че първото решение, което бе върнато от областния управител, предвиждаше 48-те декара да се застроят до 70 % от фирма на инвеститора Ангел Куков, който иска да построи там жилищен комплекс.

Издигат мегакомплекс със 192 хил.кв.м. РЗП на място на бившия завод на Кока-Кола

Очаквайте подробности.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина