АктуалноВластГласовеИзбориМненияНовини

Разширяването на Околовръстното на Пловдив и градска железница са в Плана за възстановяване и развитие

Народните избраници от 16 и 17 МИР се обединиха около приоритетните проекти за региона – ВИДЕО
„Въпреки различните партии, които представляват депутатите, всички те се обединяват около Пловдив и неговото развитие. Аз съм обнадежден“, това заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров, след срещата си с депутатите от Пловдив град и областта.

По думите на градоначалника проектите, за които са говорили народните представители не са нови и по-скоро са от няколко мандата. Стойността им възлиза на над милиард лева. Важно е да бъдат поставени на пътната карта за развитието на Пловдив, коментира Димитров.
Депутатът от „Продължаваме промяната“ Венцислава Любенова съобщи, че освен реализацията на градската железница, в Националния плана за възстановяване и устойчивост за финансиране от Европа е залегнал и проектът за удвояването на Околовръстното шосе на Пловдив.

Тя уточни, че в рамките на няколко месеца, след като бъде одобрен Плана, ще започне работата по проектите.

По време на срещата са обсъждани и още важни за града инфраструктурни обекти, включително проект за чистия въздух на града, каскада Въча, осигуряване на средства за довършването на двата стадиона, битовите отпадъци и почистването и облагородяването на коритото на река Марица, присъединяването на общините Родопи и Марица, както и нова клетка на сметището в Шишманци и удължаване на комплексното разрешително на депото в Цалапица.
Димитров обърна специално внимание и на Южния обходен колектор, който трябва да бъде изграден от ВиК дружеството и за него се изисква ангажираността от няколко министерства. Той апелира към депутатите да окажат съдействие при решаването на този казус.
Още подробности по темата вижте в следващото видео.

И кметът и депутатите декларираха, че срещите им ще продължат. Предстои им и обща такава с областния управител Йордан Иванов.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина