АктуалноГрадътКултураНовини

Радост и тъга на изложбата на пловдивските художници юбиляри

Авторите отвориха бутилки с шампанско и поляха глътки за почит на Димитър Добрев

С пъстра палитра от емоции на тъга и радост се откри изложбата на юбилярите, която Дружеството на пловдивските художници организира за втора година. Куратор на „5/6/7“ по традиция е графичният дизайнер Костадин Отонов.

В галерия „Капана“ автори и публика с едноминутно мълчание отдадоха почит на художника Димитър Добрев, който почина в деня преди откриването. Не дочакаха своя 75- годишен юбилей двама изтъкнати пловдивски артисти, включени в изложбата – доц. Дечко Дечев и Христо Стойчев. Двамата освен с яркото си творчество имаха и дългогодишна преподавателска дейност в сферата на изобразителното изкуство. 

След минутите на тъга обаче присъстващите автори: Георги Щърбев (на 50 г.), Борис Богданов, Борис Стоилов, Ангел Гешев, Николай Рогачев, Васил Тенев, Дамян Христов( на 60 г.), дамите Снежана Фурнаджиева и Емилия Арабаджиева, както и Вълчан Петров и Жорж Ру (на 75 г.) отвориха по бутилки с шампанско за совите годишнини.

Празникът на пловдивските художници беше уважен и лично от генералния консул на Република Турция в Пловдив Н. Пр. Корхан Кюнгерю.

Изложбата е част от Календара на културните събития и се реализира с финансовата подкрепа на Община Пловдив.

Може да се разгледа до 27 ноември 2022 г., а входът е безплатен.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина