R.I.P. за два малки бизнеса на Малката главна

Актуално Власт Градът Новини Разследване

Кой ял хотдог – ял! Кой гледал Слънцето на Община Пловдив през слънчеви очила – гледал! 

Заверата на някои люде от управата на града с най-дългата главна пешеходна улица в Европа успя. Количката за хотдог и щендерът за очила изчезнаха от пейзажа до Халите.

Кой ял хотдог – ял! Кой гледал Слънцето на Община Пловдив през слънчеви очила – гледал!

Припомняме, че в статията Последен работен ден на количката с хотдог на Малката Главна ви разказахме накратко за управленското решение на Община Пловдив да затвори няколко малки търговци и да ги накара да не работят, защото възнамерява да обяви търг за местата, които са ползвали с години, тъй като администрацията отчитала завишен интерес към тях.

Снимка: архив Под тепето

Новината предизвика вълна от реакции, а Общността в Капана организира подписка за правото на труд и удължаване на разрешителните на търговците до спечелване на търга за местата.

Истината се оказа съвсем далеч от търг и завишен интерес – може да се запознаете с нея в разследването ни Дяволът е в детайлите.

И тя съвсем скоро ще лъсне още по-силно.

Честито! Победата ви е пирова господа раздаващи места, защото почива на два убити малки бизнеса …

За ваша справка: „Victoria pirrica“ (лат. ез.) е израз, който означава, че формално някой е победил или надделял за нещо, но като цяло за него резултатът е силно отрицателен, т.е. победата е постигната за сметка на твърде големи и изтощителни усилия, което е предпоставка за бъдещи поражения.“

Въпросът е защо не се напънахте малко да намерите място на един, явно специален за вас човек, на тези близо два километра, с които се фукате пред цяла Европа, или имахте достатъчна „мотивация“ да му дадете това конкретно?

Очаквайте продължение по темата.

Споделете ни във:

3 thoughts on “R.I.P. за два малки бизнеса на Малката главна

  1. Питайте общината как му е дала право да работи с храна при положение че няма течаща вода тоалетна

  2. Пичове, когато пишете статии, в които обвинявате някой че директно наглася свой човек, говорете в конкретика – имена на хора, фирми и конкретни условия.
    В противен случай, от писанията ви лъха на личен интерес, точно както замесените хора в тази „статия“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.