Протестиращите в Пловдив искат: оставката на здравния министър, безплатни тестове и начин хората без ваксини да могат да посещават заведения

Актуално Гласове Градът Новини
протестиращи Пловдив

Ще продължим, докато не бъдем поканени на масата за преговори, заявиха те – ВИДЕА

Стотици представители на ресторантьорския и хотелиерския бранш в Града под тепетата излязоха на протест днес след обяд във връзка с въвеждането на така наречения зелен сертификат за посещение в обектите им.

Този път към тях се присъединиха от фитнес залите в Пловдив.

Те издигнаха плакати с надписи: “Мерките не работят”, “Кацаров оставка”, “Не на зеления сертификат”, “Защо винаги само нас? Защо винаги първо нас?”, “Искаме да работим”, “Всички заедно за здраве. Здравето има нужда от фитнес” и други.

Хората имаха разрешение за блокиране на кръстовището на Чифте баня за два часа от 15 до 17 часа.

След 20-тина минути престой там те решиха да не създават повече дискомфорт на пътуващите и лъчът пое по бул. “Цар Борис III Обединител” към Капана.

През Главната улица до сградата на Община Пловдив, където също протестиращите скандираха “Оставка”.

За състоянието на бранша и исканията на протестиращите пред камерата на Под тепето говори Еньо Енев заместник-председател на Българската хранителна и ресторантьорска асоциация.

Споделете ни във:

8 thoughts on “Протестиращите в Пловдив искат: оставката на здравния министър, безплатни тестове и начин хората без ваксини да могат да посещават заведения

 1. Президентът и министърът на здравеопазването са пряко отговорни за не вземането на адекватни мерки срещу 4-тата вълна на вируса. Вече минахме всички стойности на заразяване по всички известни протоколи! Стремежът да не се засягат интереси преди изборите вреди на цялото общество! Липсата на контрол, също! Всичко това води неизбежно към пълен локдаун! Няма друга алтернатива!

 2. Тук 2 години не можем, да се научим, как се слага правилно маска или изобщо да слагаме маска. Но после здравният министър е виновен, лекарите са виновни, само не и ние. А накрая се оказа, че кръчмите и дискотеките са жизнено важни.

  1. След кръчмите и дискотеките следва заколението и на останалите. Това е само началото. И накрая ще посегнат и на децата, изродите долни.

   1. И какво е това заколение ? При испанския греп в България са умрели 80 000 души щото е нямало мерки. Това ли искате ?

  1. На кой г-н? На Е.Енев?

   Ощетената, горкичката Асоциация на МИЛИОНЕРцИТЕ, МИЛИОНЕРкИТЕ и техните МИЛИОНЕРчета БХРА драпа за . . . кинти от държавичката ни, фалиралата, дето ‘гато припечелваха охолно, дебелееха, трупаха в банките и градяха чудовищни ХОТЕЛИ ПО БЕТОНОМОРИЕТО тогава печалбите не ги споделяха!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.