АктуалноГрадътЗелен градНовини

Протестиращи без коли не искат пешеходна зона по Заимов

Улица „Христо Г. Данов“ – бивша „Заимов“ – да остане зона за преминаване и паркиране на автомобили. С такова искане излязоха днес около 20-30 души на протест пред Природонаучния музей.

Няма да има къде да се паркира, а много от нашите клиенти идват именно с автомобил, обясниха част от търговците. Как ще идват хора в неравностойно положение или майки с колички, попитаха протестиращите пред камерата на Нова телевизия, като дори разкритикуваха разширяването на много по-тесните преди това тротоари.

Концепцията за това улицата от Енергото до бул. „Руски“ да стане пешеходна зона все още е само на идейно ниво, обясни Калоян Сухоруков от правния отдел на общината. Той допълни, че на улицата няма голям наплив за паркоместа, тъй като нито един магазин не е заплатил за служебен абонамент, каквато е практиката за търговски обекти, чиито клиенти идват с автомобил.

Павел Начев от гражданската група „Пловдив – град за хората“ пък защити идеята за пешеходна зона, но с уточнението, че такива проекти трябва да се реализират след обществени обсъждания, на които се чуват както мнението на хората, живеещи в съответния квартал, така и на експертите, свързани с градска среда.

кадър: Нова Телевизия

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

4 коментари

  1. Моят съвет към всички: опитайте новата безопасна виагра, която е в пъти по-силна от обикновената и е безопасна на всяка възраст. Това промени живота ми и нашия секс. Това е, което тя може да направи:–- https://da.gd/xlbio

  2. Улиците са измислени, за да обслужват сградите и хората в тях. Като лишиш улиците от тяхното предназначение, лишаваш хората от нормалното обитаване. Да, има пешеходни улици, но те са като моловете, магазин до магазина. Но сигурно 99.9% от улиците са за хората, живеещи там, и ограничаването на достъп до имотите е ограничаване на правата им. Това, което този глупав кмет направи е да стесни улицата, за да не могат две коли да минат в една посока и ако една кола е спряла- линейка или превозваща багаж, ще се получи върволица от чакащи коли:- на кметството, на ЕВН, на посетители на музея. Улицата трябва да се разшири до 5м, за да стане нормална обслужваща улица. Трябва да се преработи източния тротоар. Сега! Кмете не се крий!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина