АктуалноГрадътНовиниРазследване

Пропускът на Анести Тимчев за паркинга на Парламента е стар

Той е от времето, когато кметът беше депутат

„Този пропуск ми беше даден, за да може да изпълнявам ролята на консултант. Той е валиден до неговото отнемане.“  Така отговори на въпроса на Под тепето „Какво точно работите в Народното събрание?“ заместник – кметът по европейски политики и социални дейности в Община Пловдив Анести Тимчев.

Припомняме, че след няколко читателски сигнала преди седмица го попитахме защо има пропуск от Парламента на колата си. Тогава той извади от портфейла си и служебна карта от Народното събрание и коментира, че там работят и други хора, освен народните избраници.

Репортерската ни проверка обаче показа, че Анести Тимчев не фигурира в регистъра на сътрудниците. Ето как той обясни този факт по време на интервю за Под тепето преди два дни.

Няма ви в регистъра на сътрудниците?!

Да. Вие знаете, че г-н Димитров беше депутат и в качеството му на такъв, аз изпълнявах ролята на негов консултант, съветник и т.н. С този пропуск аз можех да спирам на паркинга на НС. Това не е пропуск, който ти дава право да спираш където си искаш, да правиш каквото си искаш и да го правиш както си искаш.

Даже ако отворите дневниците на „Паркиране и репатриране“. Там ще видите, че колата ми е вдигана, независимо от това

Този пропуск е стар и си е седял на таблото забравен, така ли?

Не, не е забравен. Напротив. Защо? И до ден днешен ми се налага да ходя там, да се срещам с хора, които са зам.-министри, с други хора, от които работата зависи и е нормално, мисля ,такова нещо да се използва. Ако някой си е разрешил да ползва подобни пропуски, за да демонстрира други предимства, е неправилно .Ето това е цялата работа. Защото аз продължавам да имам отношения с Народното събрание.

Припомняме, че Здравко Димитров беше депутат в 42 и 43 НС, а от 6 ноември 2015 година с Решение № 865 на МС беше назначен за Областен управител на област Пловдив.

Анести Тимчев: Социалните услуги не могат да продължат по начина, по който са изградени. Трябва да се модернизират.

Анести Тимчев избрал лично психоложката Диана Таскова

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

7 коментари

 1. В ченгесарската Кочина е така, бацета, жипки, ку..ви, и дузина комунистически боклуци, анестито е каймака на последните

 2. А като е стар и вече не е съветник, защото злоупотребява с властта? Цял живот е бил номенклатурчик и се е възползвал от държавата и хората? Защо не проверите на кого си е прехвърлил фирмите? Ще стане интересно

 3. За Народното събрание, за МеждуНародното, за Общото събрание на ООН и за НАВСЯКЪДЕ изгодно предлагаме всякакви пропуски със и без холограма, със или без чип.
  Офертата е до октомври, не отлагайте!

  1. В отговор на клиентки уточняваме, че нашият Пропуск е също БЕЗсрочен, много ПО-безсрочен, с него развеселената внучка може да си върти кръгчета по жълтите павета завинаги ===“…валиден до неговото отнемане…’
   Еха!
   МУТРИТЕ – ВЪН

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина