АктуалноГласовеГрадътМненияНовиниРазследване

Анести Тимчев избрал лично психоложката Диана Таскова

След написан от нея План – програма за работа до края на годината

Тя е нещо като негов личен външен консултант и супервайзор на 20-те психолози в различните социални услуги на Община Пловдив, като целта е модернизация на услугите

Две причини за назначаването на психоложката Диана Таскова на граждански договор с 1776,97 лева месечна заплата, посочи заместник-кметът по „Европейски политики и социални дейности“ пред репортер на Под тепето днес.

Припомняме, че в сигнал до премиера Бойко Борисов, Районна прокуратура – Пловдив и медии, гражданка съобщи, че лицето Диана Таскова е назначена като  външен психолог на потребителите на социални услуги в Пловдив с огромно месечно възнаграждeние. Договорът е подписан на 26 май, а влиза в сила от 1-ви май. Всяка една от социалните услуги на общината, която се нуждае от психолог, си има такъв, назначен на трудов договор, и заплатите на тези служители са в пъти по-малки от гореописаната.

В редакцията на Под тепето продължават да валят сигнали за неправомерни назначения в Общината

Срещата ни се състоя в кабинета му преди обяд, след покана от негова страна. На нея присъства и Руска Вълева, шеф на PR-отдела на Община Пловдив. На срещата не бяха поканени колеги от другата пловдивска медия, която публикува сигнала.   

Идеята е да стигнем и до нейната компетентност. Как я избрахте, с какво тя води пред всички останали и е оценена толкова високо?

По две единствени причини. Този, който отговаря за социалните дейности пред кмета и пред обществеността, но пред кмета основно, се нарича Анести Тимчев. Този, които отговаря, си подбира екипа, с който работи и той е подбрал този човек.

Защото този човек, трябва да му помогне на него да си свърши работа. И ако той е сметнал, че този човек може да му помогне на него да си свърши работата – всичко е окей. В един момент, в който този човек не му помага, за да си свърши работата, то той ще бъде освободен.

Аз намирам хората, които трябва да ми помогнат. Откъде разбирам аз, че този човек ще може да ми помогне на мен? Защото това е едни естествен въпрос.

Ето какво поисках от нея: План – програма за работа до края на годината, за да разбера дали тя има изначалния капацитет да го направи това нещо. Това момиче направи план – програма, юни с какво ще се запознава, как, какви отчети, какво ще наблюдава, какво ще прави в подкрепа на психолозите, други дейности и аз казах: да, това отговаря на моите очаквания.

А на колко други хора възложихте такава план–програма?

Аз ли? Ами, на още няколко. И първо те ми зададоха въпроса какво ще получавам. И за им казах, ще получавате от 800 до 1000 лева и те викат за 800 лв до 1000 лв , приятелю мой, гледай си работата. Така ми казаха. Директно ме отсвириха, даже не искаха да си говорят с мен.

Това е част от интервюто със зам.-кмета Анести Тимчев, който бе любезен да отговори на всички наши въпроси. Включително за пропуска от паркинга на Парламента, за спряганото му минало на сътрудник на ДС и за това какво завари в социалната сфера в Община Пловдив и какво променя.

Очаквайте пълното интервю, в което има още информация за работата на психоложката Диана Таскова.  

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

7 коментари

 1. Интересът към изданието ще скочи, ако успеете да изшпионирате и публикувате шедьовър-ТЕКСТа на (цит.): „…План – програма за работа до края на годината, за да разбера дали тя има изначалния капацитет да го направи това нещо…)
  ГолЕм смЕх че падне.
  ПЛАН?
  ПРОГРАМА?
  „ТОВА НяЩО“?
  Хубаво е да се раздаде и из пловдивските „ВУЗ“ове, „БАН“ове, БАНди и АМТИ +И +Циркове за да се ориентират стодентите -и стоден’ките- как се гради КАРИЕРА ПОД РежимаБоБоТРИ – ЧЕТИРИ.
  План-Програма =ах, сестро!
  Феодал, какиният:
  „…този човек, трябва да му помогне на него да си свърши работа. И ако той е сметнал, че този човек може да му помогне на него да си свърши работата – всичко е окей…“
  К’ЪФ ОК, К’ВИ ПЕТ ЛЕВА!
  МУТРАТА – ВЪН

 2. Неясно остава за данъкоплатецо дали устно препитване -орално- е преминала г-цата, дали ректално или даже писмено: „…поисках от нея: План – програма за работа до края на годината, за да разбера дали тя има изначалния капацитет да го направи това нещо. Това момиче направи…“
  КОЙТО РАЗБИРА ОТ ‘СИХИКА И ‘СИХОЛОГИЯ (ОТИ АНЕСТИ ЯВНО БЪКЕЛ …) ЩЕ СЕ ИЗСМЕЕ НА САМАТА ИДЕЯ АДЖЕБА ЧЕ ДА БИЛА НАПРАВИЛА „ПЛАН-ПРОГРАМА … ЗА ТОВА НяЩО…“
  Сульо, то е близо до ума, че от себе си по-тъпоъгълни търси да не би да го засенчват баскетБОЛНИЯТ мозъклия, ама ти поне прогимназиално образование не можа ли да закърпиш?
  ЗАМ-КлЕТ ТОА?
  ‘ДЕ ГИ НАМИРАТЕ ТАКВИЗИ ВОЖДОВЕ, МАЙНИ?
  МУТРИТЕ – ВЪН!

 3. ТОВА Е ЛЪЖА, АМА ОПАШАТА:
  „…Аз ли? Ами, на още няколко. И първо те ми зададоха въпроса какво ще получавам. И за им казах, ще получавате от 800 до 1000 лева и те викат за 800 лв до 1000 лв , приятелю мой, гледай си работата. Така ми казаха. Директно ме отсвириха, даже не искаха да си говорят с мен…“
  ПЪК ПОСЛЕ ХОП = ДВОЕН КОКАЛ ЗА НАЙ-МЪДРАТА ПСИХОЛОЖКА.
  МАЛКО ОТДЕЛНО Е ВЪПРОСЧЕТО КАКВО ТОЛКОЗ ИМА ДА
  „ПСИХОЛОГИРвА“
  ИЗ …СОЦИАЛНИТЕ ДЕЙНОСТИ СЪС СТАРИ И БОЛНИ ХОРА, КОИТО НАЙ-ВЕЧЕ СЕ НУЖДАЯТ ОТ КОМАТ ХЛЯБ . . . ?

  :

  1. Оп-па, ква стана тя тая, майни?
   Зико завалията като не става за чеп, си назначава десетина ортаци ЗАМ-КлЕТ, Директор ОИнститут „Старинен Мичкюр“, ОПредприятие „Рога и Копита“ със Зоопарк и Пристанище. . . Подпомагат го калабалък РАЙ-КлЕТове да не би да се преумори, като всеки си има ЗАМ-ове, секретарки и масажистки и ГладАрхитекти.
   ЗАМ-КлЕТ Анести и той Главен Господар си назначава очинайки за Общински Шев и Кройки координатор със Селянс… Граждански Договор със Задоволителна ЗАПЛАТА пък без отговорности или пък …функции, пази Боже.
   ПЪК ВСЕ АЗ ПЛАЩАМ. ТИ / НИЕ.
   ЗАПЛАТАДЖИЙНИЦАТА БАЯ НАЕДРЯ.
   ОТ МНОГО МАЙМУНИ ША СА ШЧУПИ КЛОНА, КлЕТЕ!
   МУТРАТА – ВЪН.

 4. Тази жена 10 години е била само секретарка тук там. Опит има 5 месеца като психолог в детска градина, но заради вируса и деца не е имало. Та опит няма никакъв и това за капацитета и е пълна измислица. Убеден съм, че няма човек, най вече психолог, да откаже 700- 1000 лв да му свърши работа на граждански договор. Това ти е допълнителен ангажимент и за тези пари да ме извини но …. да кажи хората които са му отказали 1000 лв?

  1. Мъдростта на „психоложката“ дали може да се мери с“изначалнио капацитет“ на дипломиран ИСТИНСКИ ДОКТОР-ПСИХИАТЪР с реална медицинска правоспособност?
   Който едва свързва двата края?
   КАЛИНКА да си в наше време, ама НАША!
   (Дали е безпартийна псхологическата г-ца, интересно?)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина