Проф. Моллов: Пари не съм носил! Предлагах обучение

Актуално Криминале Новини Разследване

Ректорът на УХТ за разговора с шефа на БАБХ и „документацията“: Идеята ми бе да предложа обучение на служителите 

Професор Пламен Моллов, който не се яви преди два дни пред парламентарната комисия, пред която трябваше да обясни предложил ли е подкуп на шефа на БАБХ, тъй като излезе в отпуск, днес се появи пред БНТ. В интервю за телевизията днес той заяви:

„Пари не съм носил. Фактите са обект на следствена тайна, която не може да се разкрива.“

Припомняме, че името му бе замесено в скандала БАБХ – Капитан Андеево с изпратен запис до някои медии, за който се твърди, че в него ректора на УХТ – Пловдив осъществява „неуспешен опит на мафията да подкупи изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) проф. д-р Христо Даскалов, за да не се меси по контрола на границата“.

Ден след разпространението на записа Проф. Пламен Моллов го определи като фалшиви новини и манипулации.

Пред Националната телевизия той призна, че е водил такъв разговор с шефа на БАБХ, но няма ситуация, в която да коментира нещо повече, защото има досъдебно производство. На журналистически въпрос оказвал ли е натиск професорът заяви, че много внушения, обвинения и квалификации са се направили спрямо него.

„Това е един опит за политическа публична дискредитация, който има за цел да отклони вниманието от това, че управляващите влизат от криза в криза и не могат да се справят. Аз съм много удобна мишена.“ 

Кой е Пламен Моллов и какво общо има със „Златната локва“?

По думите му, поводът да се срещне с проф. Христо Даскалов бил: „идеята ми да организираме обучение на служителите в БАБХ“.

Моллов отрече да се е крил от антикорупционната комисия и обясни, че днес се е чул с председателя ѝ и е изяснил защо не е отишъл – по „лични причини“. Също така съобщи, че е изразил готовност да отиде на изслушване идния понеделник.

Ректорът на УХТ коментира, че според него в Комисията нещата могат да се развият по две теми:

 „Първата е внушенията, които изискват специализираните органи да се произнесат дали твърденията са верни или не. Втората е професионалният разговор, който си мисля, че ще бъде по-удачен в комисията по земеделие.“

По отношение на оповестената дневна печалба от т.нар. „Златната локва“ проф Моллов заяви, че числата, които чул нямат нищо общо с това, което той си представя.

„Нямам точна информация, но тарифите за контрола и анализите се определят от Министерския съвет с постановление, така че държавата или си свършва работата докрай, или не.“ 

Той бе категоричен, че държавността на ГКПП „Капитан Андреево“ никога не е изчезвала, тъй като контролът минавал през служители на Гранична полиция, на Агенция „Митници“ и на БАБХ, а лабораторията била просто един изпълнител.

Споделете ни във:

2 thoughts on “Проф. Моллов: Пари не съм носил! Предлагах обучение

  1. Този човек няма срам!Колкото повече говори толкова повече се оплита в приказките си.Срам за всички професори,слам за университета,срам за пловдивчани!
    Вероятно ако си плати където трябва и колкото трябва той ще бъде оправдан!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.