АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовиниПод ножа

Пробивът под Водната палата ще е голямо предизвикателство за града, призна Пламен Райчев

Изграждането на пробива под Водната палата ще съвпадне с реконструкцията на бул. „Дунав”. Това стана ясно от днешната среща на заместник-кмета по строителството Пламен Райчев не с районните кметове, а с журналистите в сградата на бившия Партиен дом.

„Много сериозен обект е това. Пробивът под Водната палата ще е голямо предизвикателство за града. Аз изпълнявам решение на Общински съвет. Наясно съм, че много хора не одобряват това. Но имаме непрекъснато оплаквания от трафика там. Ако ние не започнем да правим кръстовища на две нива, след няколко години градът ще се затапи. Направили сме анализ на ситуацията, този проект и реконструкцията на бул. „Дунав” ще се застъпят за кратко време. При всички положения ще има дискомфорт”, призна Пламен Райчев.

Темата за реализирането на спорния проект със средства от 40-милионния заем бе повдигната от Под тепето в момента, в който Райчев обясняваше, че работата по различните инфраструктурни обекти се препокрива, тъй като общината трябва да влезе в срокове по оперативните програми програми. Не така стоят обаче нещата с пробива под моста на панаира. Той няма да се реализира с европейски пари, а с 10 милиона от дългосрочния кредит, който управляващите изтеглиха. Именно Здравко Димитров и екипът му настояваха пробивът да е част от списъка с обектите за реализиране с пари от заема, въпреки че с тези тях могат да се завършат куп други важни за града обекти, които няма да предизвикват строително-транспортен хаос. А при дейностите около Водната палата такъв ще има, при това в продължение на минимум две години. Ако към това добавим и затварянето на бул. „Дунав”, ситуацията на север от реката и връзката на Кършияка с централната част на града ще е наистина драматична. По същото време заради изграждането на подлеза под Централна гара ще е изключително сложна връзката на Южен и Централен, ще бъде затворен бул. „Христо Ботев” и голяма част от „Васил Априлов”. С две думи- градът ще е парализиран.

 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

7 коментари

 1. Защо Общината ще хвърля милиони за нещо, което е правено в предишния кметски мандат? Толкова ли е богат градът ни? Защо никой не разследва далаверите на Тотев?

 2. Пробивът на Водна палата е вреден:
  – ще засили трафика в централните градски части, вместо да го изнесе в периферията
  – ще затапи града за 2 години
  – ще изяде парите за проекти, които могат да облекчат трафика далеч повече, извеждайки го от Центъра, като например булевард Северен или моста над Марица на бул. Копривщица към бул. България.

  Визията на Зико е Нула!
  ГЕРБ са токсични за Пловдив – предсрочни избори кога???

 3. Моля премахнете по бул. България, бул. 6ти Септември, бул. Васил Априлов навсякъде където е възможно кръстовищата и ги заменете с кръгово движение, абсурдно е по огромните булеварди да се затапва постоянно трафика и поставете постоянен видеоконтрол на скоростта към КАТ

 4. Този проект изобщо не беше и не е на дневен ред. Кмета го лансира и настоява за него на някакъв инат. Трябва да понесе цялата отговорност за това, че умишлено нагнетява и иначе тежката пътна обстановка с тоя недомислен и необоснован проект, който ще излезе в крайна сметка много над 10 мил.

  1. Този човек хал хабер си няма от приоритети. Правят се процедури за някакви неща, които изобщо не са на дневен ред, а спря строежа на втория басейн. Там процедурата вече беше започнала и явно няма как да сложи нещо в чорапа… Сега с китуците ще направят нови и пак ще о*ерат всичко. А децата ни ще плуват в гьол

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина