Прекъснаха заседанието на НС заради обиди, заплахи и дърпане – ВИДЕО

Актуално Власт Избори 2021 Новини

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов и Искрен Митев от „Продължаваме Промяната“ се наричаха взаимно „г-н Копейкин“ и „тъпак“

Митов го дръпна за вратовръзката, след като Костадинов отиде при него и го заплаши

Заседанието на българският парламент беше прекъснато и председателстващият го Кристиан Вигенен обяви 30-минутна почивка до 12.00 ч., предаде БТА.

Поводът беше размяна на реплики между Искрен Митев от „Продължаваме Промяната“ и лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, по време на дебатите по промените в Закона за досиетата.

Стигна се до спречкване в пленарната зала.

„От този разширен дебат няколко неща станаха ясни. Г-н Копейкин предаде хората, защото си купи къща с техните пари, а тези, които му останаха, ги обърна в евро. Ваксинира се и накрая вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите„, тези думи на Искрен Митев от парламентарната трибуна предизвикаха безредиците, предава DarikNews.bg.

Искрен Митев

Искрен Митев/ снимка бгнес

След изказването на Митев, Костадинов се доближи до трибуната, за да поиска лично обяснение, но не бе допуснат за изказване. Вместо това се чу репликата „на този тъпак ще му разбия носа„. След това Костадинов се върна към залата, където се доближи до вече седналия Митев, който пък му хвана вратовръзката.

Снимка: скрийншот/Дневник

Костадинов реагира като хвана ръката на Митев и отказа да я пусне. В този момент Митев се изправи и тогава Костадинов го блъсна, което пък предизвика сборичкване между двамата. Така в пленарната залата се стигна до спречкване между парламентарните групи на Митев и Костадинов.

Намесиха се и други депутати, които ги разтърваха, а председателстващият заседанието Кристиан Вигенин обяви почивка за намаляване на напрежението.

Намесата и на квестори предотврати по-сериозни сблъсъци.

Ситуацията ще бъде разгледана на председателски съвет, обяви след почивката на депутатите Вигенин.

Източник: бта, дарик, вести, нова

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.