АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораМненияНовиниОбщина Пловдив

Полиция прекъсна протеста в защита на Панаира пред общината

Полиция прекъсна протеста пред община Пловдив на пл. „Стефан Стамболов“, тъй като организаторите не са входирали уведомление за масовото събиране. Около коледната елха на Копчетата се бяха събрали десетки пловдивчани, за да изразят недоволство с решението на Общинския съвет да подари окончателно Панаира на Георги Гергов.

Униформените помолиха най-вежливо събралите се граждани да напуснат местоположението си пред кметството, тъй като нямат разрешение за масово мероприятие. Лични данни бяха снети само на Тони Стойчева, която в момента на идването на полицията държа реч на микрофон.

Служителите на реда препоръчаха на гражданите при следваща проява да уведомяват властите, за да не се стига до подобни сцени. Между двете страни нямаше напрежение. След събитието хората най-добросъвестно се разходиха по Главната, вместо да викат „мафия“ под прозореца на кметския кабинет.

Импровизираното шествие на недоволството по ул. „Александър I“ и Малката Главна тръгна в посока пл. „Съединение“ с викове „Мафия“ и „Оставка“, носейки и своите разнообразни транспаранти.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина