АктуалноГрадътНовини

Поезията на Воев и „Нова генерация“ идва в Пловдив със съвременен театър

Сцената на лятно кино Орфей ще посрещне съвременния театрален спектакъл „Част от колекция“

Спомен за Димитър Воев и „Нова генерация“ ни предлагат в Пловдив със спектакъла „Част от колекция“. Съвременният театрален спектакъл е създаден от актьора и режисьор Иван Юруков в екип с колегите Николай Димитров и Стоян Младенов, композиторът и дигирент Милен Апостолов, в костюми на Ясмин Мандели.

Авторите го наричат театрално-музикален пърформънс, „прозаична игра“, вдъхновена от стихове, фрагменти и песни на лидера на „Нова генерация“ Димитър Воев и текстове от книгата му „Поздрави от мен Боговете“.

Спектакълът е създаден както с идея да си спомним за легендарната група и за Воев, така и с цел да се замислим доколко текстовете и неговият бунт все още са актуални и днес, сподели за „Под тепето“ създателят на „Част от колекция“ Иван Юруков. Това е един съвременен театър, който сме сигурни, че ще грабне хората – музиката е под нов аранжимент, текстовете са в нов контекст, добави той. Спектакълът е създаден малко преди пандемията, но през последните седмици е обиколил много градове при положителни отзиви – Русе, Сливен, Ловеч и други, предимно по необичайни пространства, а наскоро е гостувал и на Народния театър.

В Пловдив „Част от колекция“ ще се играе на лятно кино „Орфей“. Датата е 17 септември (четвъртък) от 20:30.

Подробности и билети може да намерите тук.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина