АктуалноЗдравеНовини

Почина един от най-изявените български анестезиолози

Доц. д-р Панайот Николов бе дългогодишен началник на Катедрата по анестезиология и реанимация в МУ и на клиника на УМБАЛ „Свети Георги“

Починал е дългогодишният началник на Катедрата по анестезиология и реанимация в Медицински университет – Пловдив (от 1985 до 1995 година) и на едноименната клиника към УМБАЛ „Свети Георги“ доц. д-р Панайот Николов. Това съобщиха от ръководството на ВУЗ-а днес, като публикуваха съболезнователен адрес.

Доц. Николов е един от най-изявените български експерти в сферата на общата упойка. Има принос за създаването на нови способи на диагностика в сферата на интензивното лекуване и въвеждането на модерни подходи на животозастрашаващите положения.

Доц. д-р Панайот Николов е обучил стотици студенти и специализанти. Колегите му го определят като, способен доктор и ловък началник, който поставя оптимални старания за функционално-практическата организация на образователния развой и за одобряването на научноизследователската активност.

Светъл път на душата му!

Съболезнования на близките!

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина