АктуалноГрадътИзбориИзпод тепетоМненияНовини

Пловдивският социалист доц. Георги Йорданов стана зам.-министър на здравеопазването

Тома Белев е назначен за заместник-министър на околната среда и водите

Пловдивският социалист доц. Георги Йорданов бе назначен на поста заместник-министър на здравеопазването. Това се случи днес, със заповед на министър-председателя Кирил Петков.

Доц. Йорданов е магистър по стоматология и по здравен мениджмънт. Бил е народен представител в 44-ото Народно Събрание. От 2014 г до 2017 г е заемал длъжността изпълнителен директор на УМБАЛ – Пловдив. А през периода 2011 – 2014 г е бил управител на МБАЛ „Св. Мина“ – Пловдив“. Именно по време на неговото управление започна голямото пропадане на общинската болница.

Със заповедта на Кирил Петков бяха назначени още петима зам.-министри.

Стоян Темелакиев е назначен за заместник-министър на вътрешните работи. Темелакиев има магистърска степен по право в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград. Дълги години работи на различни позиции в системата на МВР, сред които заместник-директор на ГДБОП в периода 2015-2020 г, а от юли 2020 г до момента е заемал длъжността заместник главен секретар на Министерството на вътрешните работи.

Стефан Бурджев е назначен за заместник-министър на земеделието. Той е народен представител в 44-ото и 46-ото Народно Събрание. Заемал е поста заместник-председател на Комисията по земеделието, храните и горите в 46-ото Народно Събрание. Магистър е по международни икономически отношения.

Тома Белев е назначен за заместник-министър на околната среда и водите. Той е дългогодишен експерт по управление на защитените територии в България. Белев в продължение на 13 години е бил директор на природен парк „Витоша“. До този момент Белев е съветник в Столичния общински съвет като е бил член на постоянните комисии по околна среда, устройство на територията и по транспорт. Тома Белев е магистър по горско стопанство – опазване на природната среда в Лесотехническия университет.

На длъжността заместник-министър на околната среда и водите е назначен и Николай Сиджимов. Дълги години е работил в сектора на управление на отпадъците и развитие на местната администрация. Магистър е по екология и опазване на околната среда. Дипломант на Института по Зоология, БАН.

Ива Петрова е назначена за заместник-министър на енергетиката. В периода 2000-2009 г. е работила в Министерството на енергетиката. Отговаряла е за управление и мониторинг на енергийни проекти. От февруари 2009 г. до края на юни 2010 г. е директор „Проекти и инвестиции“ в Българския енергиен холдинг. Ива Петрова е магистър по стопанско управление в СУ „Св. Климент Охридски“. Завършила и University of Birmingham, Великобритания.

С друга заповед на министър-председателя Кирил Петков са освободени двама заместник-министри на финансите – Моника Димитрова-Бийчър и Ивайло Христов, както и двама заместник-министри на вътрешните работи –  Венцислав Катинов и Емил Ганчев.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

6 коментари

  1. Рундю Зельонъй чарап кадрува и лудува…дано не осъмнем със зелени човечета из родните улици…

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина