АктуалноБизнесГласовеЗабравеният градЗелен градИзбор на редактораНовиниОбщина Пловдив

Пловдив само тества електрически автобуси

6 страници – толкова информация излиза в търсачката на Google, ако изпишете „електрически автобуси Пловдив“. 40 пък са статиите в Под тепето по темата през последните 12-13 години.

Днес от Община Пловдив сътвориха медийно събитие с поредното тестово возене на е-автобус.

Представители на компанията Ивеко показаха новия модел електрически автобус на марката на зам.-кмета по транспорт Савина Петкова, директора на общинското дружество Екобус Илко Търпов и шефа на ОП „Организация и контрол на транспорта“ Георги Стоилов.

Медийните ни архиви показват, че от учредяването на предприятието Екобус през предходния мандат това е четвъртото такова возене.

Само четири месеца след създаването на дружеството, на 28 септември 2022 г. ресорният зам. -кмет обяви:

Първият електробус ще тръгне по линия на градския транспорт в Пловдив съвсем скоро. В града вече е 12-метров електробус с 3 врати и 35 седящи места.“

Тогава Тодор Чонов се снима на шофьорската седалка и добави, че фирма „Автотранс Чолаков“ ще оперира с електробуса. Само ден след това лъсна голата истина

Изненада: Електрическият автобус само се тества в Пловдив

А превозвачът Димитър Чолаков уточни, че при поръчка на такива автобуси времето за изработка е 8 месеца.

През юни 2023 общинарите пак Тестваха електрически автобус по новата линия 103 от градския транспорт

Произведен от Исузу – Анадола, край Истанбул, последен модел.

Тестваха електрически автобус на тур по новата линия 103

Същия месец пак само гръмки слова: „100-процентов електрочески 12-метров автобус е тестово представен в Пловдив на управниците на изложението TRUCK EXPO.

Няколко месеца преди създаването на Екобус от администрацията гръмко обявиха също, че Немски производител на екобуси с инвеститорски интерес към Пловдив.

Напомняме и за още една показна PR-акция от 25 септември 2020 г – От италианската компания Бертони са били само на опознавателна среща в Община Пловдив.

В интерес на истината самата Савина Петкова днес пред журналисти призна, че Пловдив е твърде далеч от закупуването на такива машини. Това най-рано би могло да се случи в края на следващата година при добро стечение на обстоятелствата.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

  1. Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контрoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:–- https://use.my/sman

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина