АктуалноГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Пловдив е готов с трети вариант – подготвя лечебно заведение изцяло за нуждите на пациенти с коронавирус

Към настоящи момент няма необходимост, нито планове, хотели да се превръщат в болници (ВИДЕО)

Към настоящи момент няма необходимост, нито планове хотели да се превръщат в болници. Това каза министърът на здравеопазването по повод разпореждането на министър-председателят Бойко Борисов да бъде създадена необходимата готовност на хотелите за настаняване на хора при нужда. Коментарът професор Костадин Ангелов направи по време на днешния брифинг на Националния оперативен щаб срещу разпространение на коронавируса в страната.

Следваща стъпка е цели болници да се обособяват за ковид, ако се усложни ситуацията, добави той.

От думите му стана ясно, че в Пловдив се подготвя лечебно заведение, което да бъде изцяло за нуждите на пациентите с COVID инфекция.

Припомняме, че по време на вчерашния брифинг след заседанието на ОКЩ Каназирева обява, че е готова и с трети вариант, освен започналата днес  да работи електронна система за координация между Спешна помощ и болниците и комисията, която ще консултира хоспитализациите и изписването на болните от ковид отделенията.

„Говорихме с областния управител на Пловдив госпожа Каназирева. Там също имаме сериозен натиск. Говорих с директора на ЦСМП в Пловдив, той казва, че няма нужда от допълнително коли, които да извозват пациентите,“ поясни министър Ангелов.

310 новозаразени в Пловдив и областта за денонощието

Навлизаме в изключително сериозна фаза на заболяването в България, обяви той.

По негова препоръка противоепидемичните мерки трябва да се удължат минимум до края на месеца и дори за по-дълъг период.

Ангел Кунчев препоръча въвеждането на нови ограничителни мерки

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина