АктуалноГласовеМненияНовини

Ангел Кунчев препоръча въвеждането на нови ограничителни мерки (ВИДЕО)

Редно е да минем на възстановяване на периода хората над 65 години да пазаруват в зелен коридор – да пазаруват между 08:00 и 10:00 сутринта, смята главният държавен здравен инспектор

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев обяви, че по негово мнение трябва да се обмислят въвеждането на нови ограничителни мерки заради динамичната ситуация с разпространението на коронавирус. Това стана ясно на седмичния брифинг на здравните власти.

Ограничаване на работещите в офисите до 50%, като бъдат задължени тези, които не искат, както и затваряне на заведенията и кафетериите, които не бяха затворени с предходната заповед до 22 или най-късно до 23 ч. Ограничаване на всички извънкласни дейности извън паралелката, като това да важи за всички ученици от 1 клас нагоре. Горещата ни препоръка към ВУЗ-овете – да преминат изцяло към дистанционна работа. Изключения да се правят само за медиците и то при упражненията. Редно е да минем на възстановяване на периода хората над 65 години да пазаруват в зелен коридор – да пазаруват между 08:00 и 10:00 сутринта, с което се стремим да отделим най-рисковата част от населението„, препоръча доц. Ангел Кунчев.

Вижте още във видеото

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина