Пловдив достигна най-ниските си нива на заболеваемост от COVID-19 за последните 2 месеца

Актуално Градът Живот Изпод тепето Новини
Коронавирус

Пловдив достигна най-ниските си нива на заболеваемост от COVID-19 за последните 2 месеца. По данни на Регионалната здравна инспекция (РЗИ-Пловдив) установените положителни случаи в Пловдив и областта за изминалите 7 дни – от 12 май до 18 май – са 169, с 28 души по-малко от предходния 7-дневен период.

Наблюдава се значителен спад и в 14-дневната заболеваемост при възрастните и децата от 0 до 18 години спрямо предишните 7 дни.

Установен е спад и в броя на хоспитализираните и интубирани  пациенти за периода. За разглежданата седмица битката с болестта са загубили трима пациенти. За пръв път през изминалите 2 месеца, при разглеждане на данните на седмична база, не е установен нито един случай на COVID-19 в учебно заведение от областта.

Продължават да се извършват  епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретните случаи, съобщават от РЗИ. Към днешна дата – според Националната информационна система – потвърдените случаи в Пловдив област са 104 034, а починали са 4772 души от началото на пандемията. Ваксинирани на територията на областта към днешна дата са 198 706.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.