АктуалноБългарияВашите писмаГласовеМненияНовиниПод ножа

Пияници завзеха парк в центъра на Пловдив (ГАЛЕРИЯ)

„Българската полиция е беззъба,“ коментират чужденците, които живеят в квартала (ВИДЕО)

Цял квартал е пропищял от местните и приходящи пияници, завзели малкия парк в междублоковото пространство на ул.“Капитан Райчо“ в топ центъра на втория по големина град в България. Гражданите, живеещи и работещи в „Каменица 1“, не могат нито да си гледат бизнеса, нито да почиват на спокойствие от тайфата, вихреща денонощни запои по пейките в градинката.

Тя се намира непосредствено до № 33, между малките блокчета и новите кооперации, срещу единия търговски център. Наоколо има редица малки бизнеси – йога студио, различни магазини, фризьорски салони, заведения и т.н.

„Подавали сме множество сигнали, без резултат. Проблемът е от години, реакции няма“, споделят обезнадеждени съкварталците.

„Те се изхождат където намерят, не само защото градската тоалетна не работи, а защото са неадекватни, безпардонни и нагли,“ разказва майка с малко дете в количка, на  която ѝ се налага да минава от там в търсене на друг парк за игра на малчугана.

Повръщат по плочките, в тревата, а в най-добрия случай в кошчетата за боклук, допълва я жена, която работи в близък търговски обект.

Полицията преминава и не прави нищо. Или идват, подбутват ги и си тръгват, недоумяват хората.

„Плащаме безумни наеми, а не можем да си развиваме бизнеса. Има 10 проблемни човека, едни и същи, те са завзели парка като бащиния и никой не може да ги мръдне от тук. Наоколо живеят и чужденци, един от тях бе обран в градинката по тъмно наскоро“, допълват картинката живущи в съседните нови кооперации.

Човекът написал съобщение, че дава възнаграждение, за да му върнат документите. На следващия ден с него се свързал мъж, който се представил за зъболекар.

“ Ето как полицията решава проблема – тръгва си, както винаги! И няма проблем“, казва пред Под тепето обраният чужденец, който ни изпрати това видео.

 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

5 коментари

  1. Един хубав бой и ще си намерят друго място. Преди години така се отървах от алкохолиците в нашата градинка. Като знаят че ще ги бият повече не стъпват.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина