АктуалноИзбориМненияНовиниПод ножа

Петков: Има едни хора, които ще идат в затвора, ако нашето правителство остане

„ Трябва всички заедно да си подаваме ръка, в момент на криза да защитаваме интересите си, защото всички сме в една лодка. Днес съм тук за да покажа, че държавата и нашето правителство се интересува от хората”, каза на среща с фермерите от района на Садово премиерът Кирил Петков.

До месец изплащаме компенсации на пострадалите от градушките

Той подчерта, че компенсациите ще бъдат раздадени абсолютно прозрачно и бързо.

„ Българското правителство имаше смелост да застане срещу една мафиотска група, която беше окупирала границата. Затова слагаме на министъра на земеделието охрана, защото първите заплахи вече дойдоха”, каза пред земеделските производители министър-председателят.

„ Слушам от сутрин до вечер Борисов да разправя как по негово време бил левче хляба, а сега бил три. Нищо не можеше да направи по –различно, ако беше в нашето положение сега. Истината е, че се справяме горе-долу добре. Имаме 4,5 процента растеж на икономиката в една от най-големите кризи. Проблемът ни в момента е инфлацията, която е вносна, от енергийните източници и храните. Затова ни е толкова важно да подкрепим земеделските стопани. Тази година ще вкараме още 300 милиона допълнителни средства, за да налеем средства където можем максимално бързо”, добави Петков.

Подчерта, че правителството се старае и прави важни неща във всички сфери, но те остават незабелязани.

„ Ние сме една от малкото страни, в които токът почти не се е качил спрямо миналия септември. Това не се случва автоматично. Всичкото това потъва в една много сериозна ПР кампания срещу това правителство. Защо се случва и защо ни плюят от сутрин до вечер? Защото има едни хора, които ще отидат в затвора ако нашето правителство остане и те трябва да направят всичко възможно това да не се случи. Така че са готови да наливат средства срещу това правителство на 100 процента. Има и външни фактори това правителство да падне- не харесват позициите ни. Имаме много врагове. Но рано или късно тази мъгла от негативен пиар ще свърши. От сутрин до вечер чувам, че това правителство ще падне, но не падаме. И ако имаме възможност тази промяна да продължи ще изчистим тази държава. Въпросът е, че ни трябва още малко време”, добави министър-председателят Кирил Петков в Садово.

Гроздан Караджов прогнозира как ще падне правителството

Премиерът коментира и темата за исканите от Украйна стари съветски въоръжения така: „Имаме решение на Народното събрание и ще го спазваме. В момента първите техники за ремонт идват. Това, което сме обещали, това ще направим. Няма да изпращаме оръжие на Украйна.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина