Актуално

Отсъдиха: Лимона и Манчев са цесекари

Канарчета пишат кърваво писмо на Бойко

Image title
Арбитражният съд към БФС финализира драмата около Тодор Тимонов и Николай Манчев. Двамата вече са футболисти на ЦСКА, след като днес беше позволено картотекирането им в състава на армейците. Очаква се дори Лимона да излезе титуляр за червените в дербито с Дери Сити. В същото време жълто-черни фенове написаха кърваво писмо до новият премиер Бойко Борисов в отчаяни опити да се преборят с пишман президента Христолов. Ето съдържанието на декларацията на агитката:
“На вниманието на г-н Бойко Борисов,
Министър-председател на Република България
Уважаеми г-н Борисов,
Ние, привържениците на футболен клуб “Ботев” Пловдив, се обръщаме към Вас с надеждата, че заявените принципни позиции за борба с корупцията, както и обявяването на спорта за един от приоритетите на Вашето управление, няма да подминат най-стария футболен клуб в България!
Вече десет години спортният символ на град Пловдив е подлаган на невиждано и нечувано унижение и обругаване. Десет години на управление, осквернило историята на близо вековния “жълто-черен” клуб!
Вече десет години един селски тарикат си присвоява и се гаври с идентичността на клуб, създаден преди 97 години. Идентичност, градена с усилията и любовта на поколения пловдивчани!
Десет години, в които гордостта на стотици хиляди хора бе превърната в символ на простотията, безхаберието и престъпното управление на един единствен човек!
Ще продължи ли държавата да толерира всевъзможни “тъмни” субекти, които по незнайно какви начини са “преуспели”, да слагат ръка на клубове с история, като тази на “Ботев” Пловдив?
Ще позволи ли държавата на един селски хитрец, който доскоро не знаеше “Ботев” с какъв цвят екипи играе, да съсипе клуба и да унищожи един от символите на Пловдив?
Ние вярваме, че държавата няма да остане безучастна, наблюдавайки отстрани унищожаването на една от спортните емблеми на България!
Изминалите позорни десет години бяха съпътствани от безбройните обещания на държавната и местна власт, че те ще могат да разрешат проблемите със спортните бази, както и да намерят инвеститор, който да е достоен за клуб с историята на “Ботев”!
Излъгаха ни! Най-вече местната власт, която подмени вота на хиляди пловдивчани! Местна власт, която обещаваше благини за пловдивския спорт, но не свърши нищо конкретно! Нелепите извинения, че “Ботев” е частен клуб и никой нищо не може да направи, са удобни само за хора, които си приписват чужди заслуги и обичат да се снимат пред медиите, но не решават конкретните проблеми!
“Ботев” Пловдив не е фирма! “Ботев” Пловдив е неизменна част от живота и културата на пловдивчани! “Ботев” Пловдив е неделима част от спортната история на България!
Иска ни се да вярваме, че Вие ще бъдете различен от Вашите предшественици и ще докажете, че сте способен да защитите интересите на българските граждани!
“Ботев” Пловдив е част от нас, от нашите семейства, от нашето ежедневие! Ние искаме да върнете вярата ни в държавността!
Докажете ни, че България може!
Фенклуб 1912
Обединени привърженици на “Ботев” Пловдив

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина