АктуалноГрадътИзбор на редактораКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Отново включват в Синя зона улица „Данаил Николаев“

Въвеждат платено паркиране на още почти дузина улици в града

Общината избира 100 точки за зарядни станции за електрически автомобили, ще ги дава под наем

Улица „Ген. Данаил Николаев“ отново ще бъде включена в Синя зона. Това съобщи днес зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов.

Общината внася предложение до местния парламент за разширение на обхвата на зоната за платено паркиране, като към нея ще бъдат добавени почти дузина нови улици. Една от тях именно е „Ген. Данаил Николаев“, която веднъж бе включена в Синя зона, но впоследствие изкарана от нея заради напрежение сред живущите в района.

Платено паркиране на бъде въведено още на бул. „Свобода“, в отсечката между „Копривщица“ и „Царевец“- зоната в близост до МОЛ Пловдив. В Синя зона ще попадат още улиците „Лейди Странгфорд“, „Пейо Яворов“, „Янко Сакъзов“.

„Наредбата за паркиране ще бъде изменена и в частта за електрическите автомобили. Те ще могат да паркират в обхвата на Синя зона безплатно без стикер, както беше досега, а само със зелен номер. Освен това тръгваме в посока развитие на мрежа от зарядни станции за електромобили. Избрали сме сто точки извън зоните за платено паркиране, които ще бъдат пуснати на конкурс. Всеки частен субект ще може да постави зарядна станция срещу 100 лева за паркомястото и 100 лева за точката за самата станция“, обясни зам.-кметът Тодор Чонов.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

  1. Общината е тази, която разрешава строителството на блокове без достатъчно паркоместа и превръщането на гаражи в магазинчета в предишните години. Същата сега събира пари от колите по улиците. Всъщност все около парите се върти всичко.

  2. Изедници! За кого работи Общината и Общинското управление? За частни фирми? Не и за гражданите и жителите на града! Това е политиката на 33 год. „демократично“ управление на града!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина