АктуалноГласовеГрадътКварталиМненияНовиниОбщина Пловдив

Кметът за протеста на Брезовско: Хората имат право да говорят каквото си искат

„Хората имат право да говорят каквото си искат!“. Така кметът Здравко Димитров коментира днешния протест на търговците по Брезовска заради безкрайния ремонт там. Те заявиха днес пред медиите, че това управление на Пловдив е най-слабата местна власт в града от началото на промените.

Преди да захване темата Здравко Димитров изброи пред журналисти улиците, които се ремонтират в неговия мандат. Посочи общо 71 проекта за цялостна реконструкция на улици в града, като в тях включи и 58 от така наречения Воден цикъл в Северен.

„Гърневски каза, че има застой в града. При отчета на мандата ще се учудите колко работи са направени в Пловдив в последните четири години“, обясни кметът.

На днешната пресконференция за временния бюджет на общината за тази година стана ясно, че администрацията не може да се справи с 2,5 метровите тръби по Брезовско шосе, тъй като по думите на кмета такъв проект досега у нас не е реализиран.

„Няма такъв обект. Никой не знае как да се действа с тези тръби. Ще правим нещо, което досега не е правено в България- хидравлично ще пълним с вода тези тръби“, обясни Димитров.

Заместникът му Пламен Панов заяви, че до края на годината Брезовско шосе ще бъде савършено в цялост. Асфалтирането на завършените части стартира още в понеделник, в отсечката от второто колело на панаира до бул. „Северен“.

„Решен е и проблемът с археолозите, които вече са на терен. Нито те, нито ние имаме вина за това как е устроен закона. До края на март те не могат да влязат на терен, но от април започваме и частта с археологията. Същото се отнася и за Небет тепе“, подчерта Пламен Панов.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина